SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP’li Milletvekili Demiyorlu Hattını Sordu

CHP’li Milletvekili Demiyorlu Hattını Sordu

A - +

Aksaray Haberleri - 31.01.2021 - 19:53

CHP’li Milletvekili Demiyorlu Hattını Sordu

MERSİN MİLLETVEKİLİ ANTMEN SORDU “ULUKIŞLA DEMİRYOLU HATTI HANGİ TARİHTE FAALİYETE GEÇECEK”

CHP Aksaray İl Örgütü’nün Ocak Ayı’nda düzenlediği etkinlikle Aksaray’a gelen 20 CHP’li Milletvekili Aksaray’ın sorunları ile yakından ilgileneceğini belirtilmiş, “Ankara’ya heybemiz dolu dönüyoruz. Aksaray artık yalnız değil. Aksaray’ın birikmiş kronikleşmiş sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağız” demişlerdi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Aksaray’ın sorunlarını içeren bir soru önergesi sundu. Antmen Aksaray Ulukışla Demiryolunun faaliyete geçeceği tarihi sorarak demiryolunun kente sağlayacağı yararlardan bahsetti.

“Başladıysanız Ne Zaman Bitecek?”
Aksaray’a yapılması planlanan yük treni demiryolu konusunda bilgi isteyen Mersin Milletvekili Antmen soru önergesinde “16 Şubat 2018 tarihinde imzalandığı belirtilen Kırşehir-Aksaray Demiryolu etüt projesi sözleşmesi sonrası Kırşehir-Aksaray Demiryolu Etüt projesinde yapılmış olan çalışmalar nelerdir? 201 8 yılı yatırım programına alınan 1 milyar 131 milyon 500 bin liraya mal olacak 86 km hat uzunluğuna sahip Aksaray-Ulukışla Demiryolu Proje çalışmalarına başlanmış mıdır? Proje çalışmalarına başlandı ise proje hangi aşamadadır? 2018 yılı yatırım programına alınan Aksaray- Ulukışla Demiryolu Projesi çalışmaları ne zaman bitirilecek olup, Aksaray -Ulukışla Demiryolu Hattı hangi tarihte faaliyete geçecektir?” ifadelerine yer vererek Bakan Karaismailoğlu tarafından yazılı yanıtlanmasını talep etti.
Antmen Aksaray’ın yalnız olmadığını belirterek sorunlarını Meclis Kürsüsünden dile getirmeyi sürdüreceklerini de ifade etti.

Ertürk; “Çalışmalarımız Meyvelerini Veriyor”

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Mersin Milletvekili Antmen’in Aksaray izlenimlerini Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sunduğu soru önergesi ile Ulukışla Aksaray tren yolu konusunda kamuoyu oluşturduğunu söyleyerek, Bu. Çalışmaların, yapılan programın meyvelerini verdiğinin ve ilimize gelen CHP’li 20 milletvekilinin Aksaray’ın sorunları ile ne kadar ilgili olacaklarının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021