
İSTANBUL-BHA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, kurultay sürecinde delegelerin oy kullanma iradesini etkilemeye yönelik müdahalelerde bulunulduğu iddiaları araştırılıyor.
Soruşturma kapsamında başsavcılık, kurultayda oy kullanan tüm delegeler ile birinci derece yakınlarının Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları, banka hesap hareketleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarının ilgili kurumlardan talep edildiğini bildirdi.
Başsavcılık tarafından daha önce yapılan açıklamada, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda delegelerin oy kullanma süreçlerine yönelik usulsüz müdahaleler gerçekleştirildiği yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. Yürütülen incelemeler kapsamında, “Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet”, “rüşvet almak” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarını işledikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlenmişti.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya’daki adreslerinde arama ve el koyma işlemleri yapılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Safi Karayalçın, Suat Dülger, Kalender Özdemir, Özkan Deniz, İbrahim Şahin, Umut Sapan, Metin Kaya, Gaffar Çiçek ve Mehmet Ayıp Demirbülen tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında şüpheliler Ayça Aypek Şenay, Gülhan Aydın, Melda Tanışman Tutan ve Hayati Kaya hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti.
Başsavcılığın, kurultay sürecine ilişkin mali hareketler ve iddialara yönelik incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
02 Haziran 2026 AŞTİ’de Kurban Bayramı yoğunluğu: 9 günde 832 bin yolcu
02 Haziran 2026 Giresun Belediyesi sahada vatandaşla buluşuyor
02 Haziran 2026 Meteoroloji’den çok sayıda il için sağanak uyarısı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
