SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » CHP Adayı Demir, Aksaray’da Mutlu İnsanların Yaşamasını İstiyoruz

CHP Adayı Demir, Aksaray’da Mutlu İnsanların Yaşamasını İstiyoruz

A - +

Ana Manşet - 16.02.2024 - 9:58

CHP Adayı Demir, Aksaray’da Mutlu İnsanların Yaşamasını İstiyoruz

Harita Yüksek Mühendisi Pelinsu Yıldırım Demir hizmet açısından sıkıntı yaşayan mahalleleri ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Bedirmuhtar, Şeyhhamit, İstiklal, Zafer, Pınar ve Laleli Mahallelerini ziyaret eden belediye başkan adayı vatandaşların şikâyetleriniçözüm bulmak üzere not etti.,

“Halen Merkeze Yakın Doğalgazı Olmayan Mahalleler Var”

Belediye başkan adayı Pelinsu Yıldırım Demir, ziyaretleri esnasındamahallelerin yönetiminde mahalle muhtarlarıyla sıkı bir iş birliği içinde olacaklarını vurguladı. “Biz şehrimizi mahalle muhtarlarımızla istişare ederek yöneteceğiz” diyen Yıldırım Demir, çünkü her mahallenin kendine özgü sorunlarını en iyi bilen kişinin muhtar olduğunu ifade etti.

Pelinsu Yıldırım Demir, vatandaşların doğalgaz isteği üzerine, merkeze yakın mahallelerin dahi eşit hizmet almadığını görmekten üzüntü duyduğunu belirtti. “Bazı mahallelerimizde vatandaşlarımız bize diyor ki ‘köyden gelen misafirlerimiz bizim köy sizin köyden güzel ve gelişmiş’ diyor. Bazı mahallelerde halen doğalgaz gibi temel hizmetlerin bulunmaması kabul edilemez. Hizmetler mahallelere eşit bir şekilde dağıtılmalı. Mahalleler arasında bu kadar uçurum olmamalı” dedi.

Demir, mesleğinden dolayı şehirleşme, mimari ve kent yönetimi konularında uzman olduğunu belirterek, imar sorunlarının çözülmeden mahallelerin gelişmesinin mümkün olmadığını söyledi. Belediyelerin bu tür sorunlarla başa çıkmaktan çekindiklerini ancak bu sorunları çözebilecek iradeye sahip olmaları gerektiğini ifade etti. Belediyenin, vatandaşın sorunlarını çözmek için harekete geçmesi gerektiğini ve gerektiğinde diğer kurumlarla iş birliği yaparak sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Aksaray’ın ortak sorunlarını vatandaş ve muhtarlarla istişare ederek çözmeyi hedeflediklerini belirten Demir, teknik altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemesi gibi konuların projeleri arasında yer aldığını söyledi. Ayrıca, 2024 yılında hala doğalgaz ve imar gibi temel konuları konuşuyor olmanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Aksaray’ı hep birlikte kalkındırmak için çalışacaklarını vurguladı.

Belediye Sanayi Taşınırken Yaşanan Problemlerde Çözüm Bulmak Yerine Çekirdek Çitleyerek Olup Biteni İzledi

Pelinsu Yıldırım Demir, şehrin birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözümünde belediyenin aktif bir rol oynaması gerektiğini vurguladı. Belediyenin sadece suya sabuna dokunmayan bir anlayışla yönetilemeyeceğini belirten Yıldırım Demir, özellikle sanayi gibi önemli alanlarda belediyenin etkin bir şekilde görev alması gerektiğini dile getirdi. Örnek olarak, sanayi bölgesinin taşındığında esnafın yaşadığı problemler karşısında belediyenin yetki alanım değil diyerek geriye çekildiğini belirtti. Demir konuşmasında “mesela bir sanayi taşıdık TOKİ ile yaşanan sorunda da belediye kenara çekildi, sanayi esnafı orada perişan oldu ama belediyeden muhatap bulamadı. Belediye tabiri caiz ise kenara çekilip çekirdek çitleyerek olup biteni seyretti” dedi.

Memiş Akın Başkanımız Bizim Siyasi Büyüğümüz Ve Örnek Aldığımız Rehberlerimizden Biri”

Yıldırım Demir, belediyenin güçlü bir kurumsal organizasyon yapısına sahip olması gerektiğini ve şehrin uzun vadeli geleceğini düşünerek hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Belediye başkanının, şehrin geleceğini şekillendirecek önemli kararları alması gerektiğini ve bu kararların şehrin 15-20 yılını hatta gelecek 50 yılını etkileyebileceğini vurguladı. Demir konuşmasında “ çok eski değil 1989 da bir dönem Aksaray’ın belediye yönetimi Cumhuriyet Halk Partisindeydi. Halen Memiş Akın Başkanımızın projeleri vatandaşlarımız tarafından konuşuluyor. Bu çok gurur verici. Memiş Akın Başkanımız bizim siyasi büyüğümüz ve örnek aldığımız rehberlerimizden biri” dedi.

“Vatandaşın Gündemi Seçim Değil Geçim”

Demir ayrıca, şu anda “vatandaşın gündemi seçim değil geçim” diyerek. Sosyal belediyecilik anlamında yapacakları konusunda da ipuçları verdi. “Vatandaşın evine ekmek götürme derdinde, kirasını ödeme peşinde. Çocuğunun kırtasiye masrafları gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu nedenle sosyal belediyecilik anlayışıyla, vatandaşın sofrasına nasıl bir katkı sağlanabileceğimizi düşünüp projeler ürettik. Projelerimizi yakında Aksaraylılar ile paylaşacağız. Aksaray’da mutlu insanların yaşamasını istiyoruz ve vatandaşların Halk Ekmek kuyruğunda kara kara ay sonunu düşünmesini istemiyoruz”  diyerek projelerinden bir kısmını halk ekmek kuyruğunda bekleyen vatandaşlar ile paylaştı.

Demir, CHP’ye ait büyükşehir belediyelerinin kendilerini desteklediğini belirtirken, Aksaray’ın arkasında CHP’nin büyük şehir belediyelerin olduğunu ve onların bilgi birikimi ve deneyimlerinden faydalanacaklarını ifade etti. Güzel işler yapma niyetinde olduklarını ve bunları gerçekleştireceklerine inandıklarını söyledi.

“Şehir Birkaç Kişiyle Değil, Ortak Akılla Yönetilir”

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, mahalle ziyaretleri esnada şehrin gelişimi ve yönetimi üzerine önemli açıklamalarda da bulundu. Yıldırım, “30 yıl öncenin nüfusuyla bugünün nüfusu aynı mı? Hayır, yeni yeni birçok sorunla karşılaşıyoruz. Dokunmazsak, bu sorunları çözmeye niyetlenmezsek olmaz ” ifadeleriyle şehirdeki değişimin ve sorunların farkında olduklarını vurguladı.

Başkan adayı Demir, bir şehrin sadece birkaç kişiyle değil, şehrin dinamikleri ile önde gelen sivil toplum kuruluşları, meslek grupları ve şehrin hafızası niteliği taşıyan insanlarla birlikte yönetilmesi gerektiğini belirtti. “Şehir birkaç kişiyle değil, ortak akılla yönetilir” diyen Yıldırım Demir, şehir için en faydalı adımlardan birinin Kent Konseyi’nin kurulması olduğunu ifade etti.

Son olarak Belediye Başkanı Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, önümüzdeki günlerde Aksaray için uzun zamandır hazırladıkları projeleri duyuracağını da sözlerine ekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021