18:27 Vahit Arık’tan İktidara Meydan Okuma: “Aksaray’da Değişim Kapıda”
17:48 Öğretmenin Dikkati Facianın Önüne Geçti, Ticaret İl Müdürlüğü Harekete Geçti
17:42 “Kitap Kurtları Yarışıyor” Aksaray’da Büyük İlgi Gördü
17:28 Yerli ve Millî Üretimde Örnek Firma: MK Hoparlör’e Vali Duru’dan ziyaret
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

ÇANAKKALE-BHA
Çanakkale’de çıkan orman yangınları, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Merkez ilçeye bağlı Kepez beldesi ve Ayvacık ilçesinde çıkan yangınlara havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken, 2 bin 90 kişi tahliye edildi, bazı evler ve araçlar ise yangından zarar gördü.
Yangının ilk olarak Kepez beldesi Dardanos mevkisinde başladığı ve ardından Güzelyalı köyü, Çınarlı, Erenköy (İntepe) ve Halileli bölgelerine sıçradığı bildirildi. Alevlerin ilerlemesiyle birlikte ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı Kampı ve Çamlıbel Sitesi de boşaltıldı.
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, yangının rüzgarla birlikte hızla yayıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzelyalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Lütfen trafiğe gerekmedikçe çıkmayalım.”
Toraman, Güzelyalı, Halileli ve Erenköy’ün ardından bazı diğer bölgelerin de boşaltıldığını ve tahliye edilen vatandaşların bir kısmının Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda misafir edildiğini aktardı.
Yangına ilişkin açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü, sadece Çanakkale’deki yangınlara müdahale için 11 uçak, 27 helikopter, 128 arazöz, 5 iş makinesi ve 796 personelin görevlendirildiğini duyurdu.
Valilik ayrıca, Çanakkale Boğazı ve Çanakkale Havalimanı’nın yeniden ulaşıma açıldığını, Çanakkale-Ezine kara yolunun ise kontrollü şekilde tek şeritten ulaşıma açık olduğunu bildirdi.
Tahliye sürecinde, dumandan etkilenen 77 vatandaşa sağlık ekipleri tarafından müdahale edildiği, hayati tehlikesi olan kimsenin bulunmadığı belirtildi. Bölgeye destek amacıyla jandarma, sahil güvenlik ve komandolar da sevk edildi.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ise bir çöplük alanda başlayan yangın, kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına müdahale için çok sayıda ekip yönlendirildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Mart 2026 Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi
29 Mart 2026 Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi
29 Mart 2026 İstihdamda hedef nitelikli iş gücü
29 Mart 2026 Altın fiyatlarında güncel durum
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
18:27 Vahit Arık’tan İktidara Meydan Okuma: “Aksaray’da Değişim Kapıda”
17:48 Öğretmenin Dikkati Facianın Önüne Geçti, Ticaret İl Müdürlüğü Harekete Geçti
17:42 “Kitap Kurtları Yarışıyor” Aksaray’da Büyük İlgi Gördü
17:28 Yerli ve Millî Üretimde Örnek Firma: MK Hoparlör’e Vali Duru’dan ziyaret
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
