SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Burası Aksaray Burada İş Var

Burası Aksaray Burada İş Var

A - +

Aksaray Haberleri - 04.03.2019 - 15:28

Burası Aksaray Burada İş Var

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birlikteliğinde “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği” ile 2019’da iş dünyasına farklı alanlarda destek ve teşvikler sağlanacaktır. Bu doğrultuda 2,5 milyon vatandaşımıza istihdam sağlanması planlanmaktadır.

İşverenlerimiz nisan ayına kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca SGK priminin ve verginin yanında ücrette devletimiz tarafından ödenecektir. Devamındaki 9 ay boyunca ise sadece SGK primleri ve vergileri devletimiz tarafından karşılanacaktır. Önümüzdeki günlerde Valiliğimiz öncülünde, İŞKUR, SGK, Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ATSO ve TB, kurum ve kuruluşlarımızın iş birlikteliğinde “BURASI AKSARAY BURADA İŞ VAR” sloganıyla istihdam seferberliğini yaygınlaştıracağız.

Ayrıca;

Yeni istihdama ücret desteği (3 ay devletten), ilave istihdam desteği, düzenli ödemeye devam desteği, kalkınmaya ilave destek, önce işbaşı eğitim programı sonra istihdam desteği, ihtiyacınıza uygun nitelikli işgücüne tam destek, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği başta olmak üzere teşviklerimizle kazanan Aksaray olacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt ŞELÇUK, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK, TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından kamuoyuna açıklanan destek ve teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması beklenmektedir.

2 AYDA AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI İLE 2.000 İSTİHDAM

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bilhassa işverenler tarafından işbaşı eğitim programları ve MEGİP büyük bir ilgi görüyor.

Ocak ve Şubat ayında İl Müdürlüğümüz ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren Akmoda Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Akübra Tekstil ve Konfeksiyon Anonim Şirketi, Atuğba Tekstil ve Konfeksiyon Anonim Şirketi ile işbaşı eğitim programları açılmıştır.

Ayrıca farklı sektörlerde faaliyet gösteren SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş., Borsan Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. İnova Hastanesi Sağlık Hizmetleri San. ve Tic.A.Ş. Cappadocia Pharma İlaç Tıbbi Ambalaj Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. işbaşı eğitim programları ve MEGİP programları açılmıştır.

Yine ilimizde farklı sektörlerde ismini sayamadığımız firmalarla 28 kişilik işbaşı eğitim programları açılmış olup ilimizde toplamda Ocak ve Şubat ayında işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği protokolü (MEGİP), istihdam garantili kurslar ve toplum yararına programları ile toplamda 2.000 kişilik istihdam gerçekleştirilmiştir.

MART AYINDA 250 KİŞİLİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI

Aksaray ilinde faaliyet gösteren Eroğlu Giyim San. ve Tic. A.Ş. ile 45 kişi, Kaya Giyim Konf. San.Tic. Ltd.Şti. ile 25 kişi Payitaht Halı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile 11 kişilik İşbaşı Eğitim Programı kapsamında ve Akmoda Konfeksiyon San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. ile 22 kişilik, Diğer firmalarımızla birlikte MEGİP kapsamında toplamda 250 kişi istihdam edilecektir.

MEGİP İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI SÜRELERİ VE ÖDEME MİKTARLARI

İmalat sektöründe 6 ay maaş ve sigorta desteği İŞKUR tarafından karşılanırken, hizmet sektöründe 3 ay maaş ve sigorta desteği karşılanmaktadır. Desteğin miktarı işbaşı eğitim programında katılımcıların programa katıldığı her gün için 77,70 TL, öğrenciler için 58,28 TL ve işsizlik ödeneği alanlar için işsizlik ödeneği aldığı miktar ve 38,85 TL ödeme yapılacaktır. MEGİP için de katılımcıların programa katıldığı her gün için 77,70 TL ödeme ve işsizlik ödeneği alanlar için işsizlik ödeneği aldığı miktar ve 38,85 TL ödeme yapılacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021