ANKARA – BHA
İsviçre’nin Cenevre kentinde 5 Ağustos’tan itibaren gerçekleştirilen Hükümetlerarası Müzakere Komitesinin beşinci oturumunun ikinci bölümü (INC-5.2) bugün tamamlandı. Toplantıda üye ülkeler, ortak metnin içeriğinde anlaşamayınca beklenen uzlaşı elde edilemedi.
UNEP İcra Direktörü Inger Andersen, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Açıkçası istediğimiz noktaya ulaşamadık ancak herkesin anlaşmayı tamamlamak niyetiyle geldiğine inanıyorum” dedi. Andersen, ekonomik zorluklar ve çok taraflı süreçlerdeki karmaşıklıklara dikkat çekerek, önemli siyasi zorlukların yaşandığını ifade etti.
Andersen, sürece rağmen kaydedilen ilerlemeyi de vurguladı: “Kırmızı çizgilerin netleştirilmesinde ve ülkeler arasındaki tartışmalarda ilerleme sağlandı. Bu ilerleme, insanların anlaşma talep etmesi ve önümüzdeki sıkı çalışma sayesinde mümkün oldu. İstediğimiz noktaya varamasak da, herkes anlaşmayı istiyor. Plastik kirliliği durmayacak, bu yüzden çalışmalar devam edecek.”
UNEP, üye devletlerin sürece aktif katılımını desteklemeye devam edeceğini ve deniz ortamı dahil plastik kirliliğinin yönetimi ve azaltılması için programlı destek sağlayacağını açıkladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
29 Haziran 2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
29 Haziran 2026 Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
