Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Bilim Meraklıları, Aksaray’a Akın Etti

Bilim Meraklıları, Aksaray’a Akın Etti

A - +

Ana Manşet - 17.09.2023 - 20:04

Bilim Meraklıları, Aksaray’a Akın Etti

Aksaray Bilim Festivali bu yıl ikinci kez kapılarını açtı. Çelik Kanatlar’ın gösterileri ile başlayan festivalde, 7’den 70’e binlerce kişi bilim ve teknoloji ile buluştu. Renkli görüntülere sahne olan festivale, bilim meraklıları akın etti. Festival, Solo Türk gösterisi ile sona erdi.TÜBİTAK ve Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Festivali, 200’ün üstünde stant ve 100’ün üzerinde Ulusal, uluslararası ve teknoloji ve bilim firmasının katılımıyla yapıldı.


Festivalde, yerli ve milli sanayi ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı. Festivale katılanlar, alanında uzman gözetmenlerle birlikte teknoloji çalışmalarını uygulamalı olarak deneyimleme şansı da buldu.
Festivalle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bilim Festivalimiz ile gençlerimizi bilimle ve teknoloji ile buluşturmak istedik. Doğrudan stantları gezerek, ürünler hakkında bilgi alabildiler. Sorularını sordular. Ayrıca dene-yap atölyelerinde bilimsel deneylerini de gerçekleştirdiler.” dedi.
Aksaray’da Gökyüzü Solotürk ile coştu
Aksaray Bilim Festivali’nin 3. gününde heyecan doruğa ulaştı.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in önderliğinde düzenlenen Aksaray Bilim Festivali, muhteşem gösterilere ev sahipliği yaptı. Festivalin 3. gününde ise Solotürk, Aksaray semalarında nefesleri kesti.

Aksaray Bilim Merkezi’nin gökyüzünde gerçekleşen bu unutulmaz gösteriye tüm Aksaraylılar katıldı. Gözler gökyüzünde Solotürk’ün akrobasi uçuşlarıyla süslenerek bu etkinlik, adeta gökyüzünde bir resital sundu.
Başkan Dr. Evren Dinçer tarafından düzenlenen Aksaray Bilim Festivali, bilim ve eğlencenin buluşma noktası oldu. Gökyüzünün büyüsüne tanıklık etmek isteyen herkes Aksaray Bilim Merkezi’nin önünü doldurdu.Bu unutulmaz deneyimi 7’den 70 tüm Aksaraylılar şahitlik etti. Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bilim Festivaline katılan çocuklar ve gençler Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ederek muhteşem bir üç gün geçirdik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız hem bilimle hem de teknoloji ile buluştu. Devamını bekliyoruz ifadelerine yer verdi.
Bilim Festivali’ne, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Celal Mızrak, TÜBİTAK BİTO Başkanı Ömer Kökçam’la birlikte öğrenciler ve çok sayıda bilim meraklısı katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021