23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ANKARA – BHA
Washington DC’de saldırının ardından Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenlendi. Açıklamalarda, siyasi şiddetin demokrasiye yönelik ciddi bir tehdit olduğu vurgulandı.
Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump dahil tüm davetlilerin güvende olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Siyasi şiddetin hiçbir demokraside yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de benzer şekilde, etkinliğe katılanların zarar görmemesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı. Venezuela geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez ise saldırıyı sert sözlerle kınayarak, şiddetin hiçbir koşulda kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Trump çifti ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in güvende olmasının önemli olduğunu belirterek, şiddetin demokraside yeri olmadığını ifade etti. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de saldırıyı “rahatsız edici” olarak nitelendirerek derin üzüntü duyduğunu aktardı.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, olayın basın ve ifade özgürlüğünü öne çıkaran bir etkinlikte yaşanmasının dikkat çekici olduğunu belirterek, siyasi şiddetin demokrasiye zarar verdiğini söyledi. Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae de şiddetin hiçbir yerde kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Avrupa’dan da benzer tepkiler geldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, şiddetin çözüm olmadığını vurgularken, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ise demokraside kararların silahla değil çoğunlukla alınması gerektiğini dile getirdi.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, saldırıyı “özgür toplumlara yönelik bir tehdit” olarak nitelendirerek ABD ile dayanışma mesajı verdi. AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, olayın sarsıcı olduğunu belirtirken, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesinin daha büyük bir felaketi önlediğini kaydetti.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, siyasette şiddetin yeri olmadığını vurgulayarak güvenlik güçlerine teşekkür etti. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ise basını onurlandırmak için düzenlenen bir etkinliğin korku ortamına dönüşmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
14 Ekim 2026 Kars TSO Meclis Başkanlığına Zülküf Kop seçildi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
21:00 Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer
19:36 İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı
15:35 Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul
14:42 Kars’ta Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Turizme kazandırılıyor
14:23 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz Kırıkkale’de ulaştırma vizyonunu anlattı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
