23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
ANKARA – BHA
Kırsal kalkınma projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli üretimi desteklemek ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği desteklerine devam ediyor.
Yerli üreticiye akaryakıttan sebze fidesine, buğday ve arpa tohumundan sıvı gübreye kadar pek çok konuda destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi tarımda verimli üretimi artırmak amacıyla damla sulama borusu desteklerini sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından; 20 ilçede üretim yapan yaklaşık 500 çiftçiye toplamda 4 bin 887 adet damla sulama borusu yüzde 50 hibe desteğiyle dağıtılıyor. Ankaralı üreticiye bugüne kadar toplamda 15 milyon 594 bin 900 metre damla sulama borusu desteği sağlandı.
Projeyle; tarımda suyun verimli kullanımı, iklim değişikliğine karşı üreticinin korunması ve kuraklıkla mücadele ile tarımsal verimliliğin artırılması hedefleniyor.
“BÜYÜKŞEHİR’İN KENDİ ÜRETTİĞİ DAMLA SULAMA BORUSUNU DAĞITMIŞ OLDUK”
Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açıcından suyun etkin ve verimli kullanılmasının çok önemli olduğunu belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Sezai Okçu, “25 ilçemizde gerçekleştirdiğimiz damla sulama borusu desteğini tamamladık. Yaklaşık olarak 15 milyon 594 bin 900 metrelik damla sulama borusu desteği sağladık. Çiftçimize ekonomik olarak daha uygun ve daha kaliteli olan, Büyükşehir’in kendi fabrikasında ürettiği damla sulama borusunu ulaştırmış olduk. Bugün itibarıyla dağıtımımızı Haymana ilçesinde tamamlamış olduk” dedi.
“ÜRETİMİN TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Toprak ile su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için büyük özen gösterdiklerini belirten Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç,“Suyu verimli ve tasarruflu kullanmak çok önemli… Bu uygulama hem su üretimi açısından hem tasarruf açısından hem de verimlilik açısından iyi bir uygulama” ifadelerini kullandı.
Üretimin kırsal kalkınmadan geçtiğinin altını çizen Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, şöyle konuştu:
“Büyükşehir Belediyesi kırsalın her alanında destek vermeye devam ediyor. Üreticilerimize hayırlı olsun diyorum. Üretimin üreticilerimiz ve Ayaş ilçesi için, Türkiye ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Sağ olsun Mansur Başkan’ımız her alanda destek veriyor. Mazot, gübre, tohum gibi çeşitli destekler veriliyor. Üretimin kırsal kalkınmadan geçtiğine inanıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”
Sağlanan desteğin Haymana gibi su kısıtının yoğun olduğu bölgede hem su hem de çiftçinin zaman tasarrufu açısından çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ise “Kırsal Hizmetler Dairesi’nin ihya ettiği çiftçiler var. Özellikle Haymana, Büyükşehir’in çiftçilerin yanında ne şekil yer aldığının örneğidir aslında. Bu da damla sulama borusu desteği… Haymana gibi su kısıtının olduğu bölgede hem su tasarrufu hem de çiftçinin zaman tasarrufu açısından çok önemli bir çalışma. Bu çalışmadan dolayı Mansur Yavaş Başkan’ımıza çiftçisinin yanında durduğu için teşekkür ediyoruz.”
ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ: “BÜTÜN DESTEKLER NOKTA ATIŞI”
Yuvarlak damla sulama borusu desteğinden faydalanan Kalecik, Ayaş ve Haymanalı çiftçiler destekten dolayı hem su tasarrufu hem de ekonomilerine katkı sağlandığı için memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:
-Nasır Çeker: “Biz bu hizmetten çok memnunuz. Gerçekten çiftçinin ihtiyacı olduğu için özellikle memnunuz. Bütün destekler nokta atışı. Çiftçiyi ayağa kaldıracak destekler. Devamını da bekleriz. Çiftçinin durumu ortada. Hem sulama hem de verimlilik açısından çok yararlı oldu. Çiftçi bu sayede profesyonelleşmeye başladı.”
-İbrahim Koç: “Belediyeden kaliteli tohum aldık, damla sulama borusu veriyor ve bu sayede verimimiz arttı kâr ettik. Sıvı gübre de aldık. Hatta biz gübre kullanmayı bile bilmiyorduk bu sayede öğrendik. Üretimim Büyükşehir sayesinde arttı. Bizim burası çöldü eskiden. Herkes bizim buraya hevesleniyor çünkü desteklerden faydalanmak ve üretmek istiyorlar. Havuzlar yaptılar ve bundan tüm çiftçiler yararlanıyor.”
-Hülya Çalı: “Bizim için yararlı olacak. Ayaş’ta sebze ekiyoruz. Dışarıdan alsaydık daha maliyetli bir rakam olacaktı. Ama şimdi Büyükşehir Belediyesi sayesinde daha uyguna aldık. Daha önce sıkılırdım üretim yaparken ama şimdi rahatlıkla üretiyoruz. Bir kadın olarak herkesin bir şeyler üretmesi güzel bir şey. Kadınlar daha çok üretime katılmalı ve desteklenmeli.”
-Hasan Orman: “Öncelikle Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyoruz. Mazot desteğimizi alıyoruz, ilaç desteğimizi alıyoruz, damlamamızı alıyoruz. Uygun fiyatlı veriyorlar. Şu anda damlamada zaten piyasaya göre 3’te 1 fiyatına, damlamalarımızı götürüp, domates, biber, sebzemizi yapıyoruz, yetiştiriyoruz.”
-Saffet Sucu: “Bu hizmetler herkese yapılacak bir hizmet değildir. Büyükşehir Belediye Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz. Bize yüzde 50 desteği ile bu hizmetleri veriyor. Fide desteği de veriyor bize. Domates, biber, patlıcan, salatalık bütün fidelerimiz de gelecek. Bunun için belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Biz isteriz ki her yerde böyle bir hizmet olsun. Diğer sulamalarda su israfı çok oluyor. Sebzenin suya ne kadar ihtiyacı varsa o kadar alıyor. Bu yüzde 50 hibe desteği, bize büyük bir destektir.”
-Celal Alay: “Su kullanmayı bize öğretiyor en azından tabiatta su kullanımını normale getiriyor, çiftçilerin ileriye dönük aydınlanmasını sağlıyor, eğitim işi yapıyor bu arada. Onun için Başkan’ın bu hizmeti çok değerli bir hizmet. Piyasaya göre hem de daha uygun daha kaliteli malzeme dağıtıyor. Bunun için Mansur Başkan’a teşekkür ediyorum. Bu destekler bize mazot desteği olsun, damla sulama olsun… Ben gübre desteği de aldım mesela onların hepsi de gerçekten işe yarıyor, üretimi artırmada kullanılıyor, köylüleri bu yönde teşvik gerçekten çok önemli.”
-Yılmaz Keloğlan: “Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’a bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz kendimiz almış olsaydık mümkün değil sebze yetiştiremezdik bu şartlarda, ekonomik şartları görüyorsunuz. Ama sağ olsun Başkan’ımızın bu yardımları, destekleri bizi biraz olsun rahatlattı. Bunların sayesinde zaten biz de üretime devam ediyoruz, bu teşvikler olmasaydı biz bırakacaktım ben. Sağ olsun Başkan’ımız ürettiğimiz ürünleri Ankara’da satmaya yardımcı oluyor, bize yer gösteriyor gidin şurada şu bölgede satabilirsiniz diye.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
15:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin hak ve hukukunun korunması kırmızı çizgimizdir
14:45 TÜRKSİT ve EkoAvrasya’dan TİMBİR’e ziyaret
14:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güvenli gıdaya erişim milli güvenliğimizin temel unsurudur”
14:31 Erzurum’da şüpheli ölüm: Evinde cansız bedeni bulundu
14:24 İçişleri Bakanlığından 10 il için kuvvetli yağış uyarısı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
