SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Zengin; “Üretici Vesayetçilerden Büyüktür”

Başkan Zengin; “Üretici Vesayetçilerden Büyüktür”

A - +

Aksaray Haberleri - 25.08.2015 - 15:13

Başkan Zengin; “Üretici Vesayetçilerden Büyüktür”

Ülkedeki hayvancılığın vesayet altında olduğuna işaret eden Aksaray AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengin, “Üreticiler vesayetçilerden büyüktür, ülkemizi bunlardan kurtaralım” diyerek siyasilere çağrıda bulundu.
Siyasi parti temsilcilerine Türkiye ve Aksaray üreticileri adında çağrıda bulunan AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya beşten büyüktür diyor. Bizde siyasi parti temsilcilerine; ‘üreticiler vesayetçilerden büyüktür’ diyoruz. Biz üreticiler bu vesayetçilerin elinden kurtarmak için siyasilerimizin mecliste çaba sarf etmelerini bekliyoruz. Hayvancılıkta Avrupa ülkelerinde veya Amerika’da gelişmişliğin asıl sebebine baktığımızda üreticiler tamamen yetkilendirilmiş. Üreticilere büyük bir güven duyularak sistemin tıkır tıkır işlediğini gördük. Bizde de sistemin o hale gelmesi için siyasilerimizden destek bekliyoruz. Bunun için projelerimizi hazırladık, sunduk. O projelerimizin takip edileceğine inanıyoruz. Bizim isteklerimiz kesinlikle şahsi istek değildir. Türkiye’nin Aksaray’ın üreticisi adına istiyoruz. Avrupa’da üreticiler kendilerini yenilemişler, işletmelerini büyütmüşler ve ülkelerine büyük oranda katma gelir sağlıyorlar. Biz o katma değeri sağlayamadığımız için her 2 yılda bir ülkemize hayvan ithali yapıyoruz. Her 2 yılda bir Avrupa ve Amerika’nın üreticisine ciddi anlamda para kazandırıyoruz. Çok az bir çalışmayla bunların aşılacağına inanıyorum. Biz bugüne kadar tek başımıza bu projeyi hayata geçirmek için çok büyük çaba sarf ettik ancak daha fazla ileri gidemedik. Bu konu ancak mecliste gündeme getirilir ve hayata geçirilirse ülkemiz hayvancılık konusunda dışa bağımlıktan kurtulur. Hatta dışa ithal eder duruma gelebiliriz” diyerek hayvancılıktaki vesayete çözüm önerisini açıkladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021