SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı ve Beraberindeki Heyet Zaandam’da Şehir Turuna Katıldı

Başkan Yazgı ve Beraberindeki Heyet Zaandam’da Şehir Turuna Katıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2015 - 18:27

Başkan Yazgı ve Beraberindeki Heyet Zaandam’da Şehir Turuna Katıldı

Başkan Yazgı, Aksaray tarihinde bir ilk olarak 9 günde 6 Ülke, 15 Şehir ve toplamda 8682 km yol yaparak Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla buluşarak sorunlarını dinledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Avrupa gezisi kapsamında Zaandam şehrini de ziyaret ederek orada yaşayan Aksaraylılar ile bir araya geldi.

Zaandam’da büyük ilgiyle karşılanan Başkan Yazgı ve beraberindeki Aksaray heyeti için şehir turu düzenlendi.

Aksaraylılar Derneği Yetkilileri, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindekilere Zaandam şehri hakkında bilgi verdiler. Gerçekleştirilen şehir turunun ardından Başkan Yazgı, Zaandam Sultan Ahmet Camii Konferans salonunda Aksaraylılarla toplantıda buluştu.

Başkan Yazgı, Aksaraylı vatandaşlara bir yılda yaptığı icraatları ve projeleri sine vizyon gösterileriyle anlattı.

Pazar pazarının etrafını kapatarak hem Pazar hem de fuar alanı olarak kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “ADESE içerisinde Kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği göz nuru çeyiz işinden tutun çini işleri, hat sanatına kadar birçok çalışmayı sergiledikleri AKMEK Sanat atölyemize geldiğinizde muhakkak uğramanızı istiyorum” dedi.

Sosyal sorumluluk projesi olarak “Onlar Sizi Bekliyor” projesini başlattıklarını söyleyen Başkan Yazgı “burada ki amacımız fakir ailelerle, zengin aileleri birleştirmek. Belediye burada köprü vazifesini görecek. Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evi tespit ediliyor. Yardım etmek isteyen zengin ailelerimiz Kadın Koordinasyon Merkezimizle irtibata geçerek yardımlarını yapıyor. Biz bu yardımları daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversite ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını da dile getiren Başkan Yazgı, başta su olmak üzere sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı, ayrıca otobüs şoförlerinin eğitimi konusunda üniversite ile protokollerin imzalandığını söyledi.
Başkan Yazgı taziye çadırı ile ilgili çalışmalarının olduğunu, cenaze sahiplerinin belediye ile irtibata geçmeleri halinde cenaze evine taziye ziyaretine gelenlerin ağırlanmaları için belediye tarafından çadır kurulduğunu belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021