SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Başkan Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Başkan Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

A - +

Ana Manşet - 10.01.2024 - 20:53

Başkan Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yaşar Sarıkaya “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı ve basını sadece toplumu haberdar etme özelliği üzerinden yorumlamanın eksik bir bakış açısı olacağını belirtti.

Demokrasi, özgürlükler, katılımcılık, çok seslilik, iletişim hakkı… Basının, toplumsal yapının gelişimi ile doğrudan ilintili kavramları kapsayan geniş bir tanımlama içerdiğini belirten Başkan Sarıkaya, “Basın bilgi verir, sorunları gündeme getirir, çözüm yollarının tartışılmasına alan açar, yönetenle yönetilen arasında köprü kurar… İhtiva ettiği bu özellikleri ile basın, demokratik işlerliğin temel yapı taşlarından birisidir” dedi. Böylesi derinlikli bir yapının sağlıklı işlemesi gerektiğini ve toplumsal bilgilendirmenin büyük bir sorumluluk içerdiğini kaydeden Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yaşar Sarıkaya, “Kamuoyunun şekillenmesindeki etkisi münasebetiyle basının sunduğu bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve tarafsızlığı çok kilit bir noktada durmaktadır. Etik değerlere bağlı şekilde, ülkenin ve milletin müşterek faydasını merkeze alarak yapılan basın faaliyetleri istikbal açısından çok kıymetlidir” dedi.

Başkan Yaşar Sarıkaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şehrimizde yayın yapan yerel ve yaygın basın temsilcilerine, haberlerin duyurulması konusundaki katkıları münasebetiyle teşekkür ediyor, günleri kutluyor, başarı dileklerimizi iletiyoruz.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021