
KOCAELİ-BHA
Kocaeli’de rahat ve konforlu ulaşımın, şehrin her bir noktasına yayılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başiskele sahilinde hummalı bir üstyapı çalışması gerçekleştiriyor. Yeni düzenlemeyle birlikte sahil yolu olan Liman Caddesi, İzmit istikametinden Gölcük istikametine doğru tek yön olacak şekilde düzenlenecek. Aynı şekilde Eski Bağdat Caddesi ve Cevher Dudayev Caddesi de Gölcük istikametinden İzmit istikametine doğru tek yön olacak şekilde planlandı. Liman Caddesi, Cevher Dudayev Caddesi ve Eski Bağdat Caddesi arasında kuzey güney aksında bağlantı sağlayan Tertip Sokak, Mesane Sokak ve Piri Reis Caddesi çift yönlü kalacak, diğer sokaklar ise tek yönlü olarak düzenlenecek.
Sahil şeridinde artan yaya yoğunluğu nedeniyle mevcut yürüyüş yollarında yetersizlik yaşanıyordu. Bisiklet yolu araç trafiği yönünde konumlandırılırken, boşalan alan yaya yürüyüş yolu olarak genişletilecek. Bu kapsamda yaya yolu ile bisiklet yolu birbirinden ayrılacak ve bisiklet yolu Liman Caddesi üzerinde 2,5 metre genişliğinde ve 1,7 kilometre uzunluğunda yeniden inşa edilecek.
Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi ekiplerince yapılan çalışmalar doğrultusunda sahil hattındaki tüm kaldırımlar baskı beton olarak yenilenecek. Aynı zamanda birçok sokakta da kaldırım düzenlemeleri yapılacak. Otopark kapasitesini artırmak amacıyla Kamber Sokak ile Cevher Dudayev Caddesi kesişiminde yapılması planlanan engelli yaşam merkezinin önüne 20 araçlık yeni otopark ve kavşak düzenlemesi yapılacak. Ayrıca Özden Sokak, Çarşıbaşı Sokak ve Eski Bağdat Caddesi kesişiminde 15 araçlık yeni bir otopark daha hayata geçirilecek. Mevcut parklanma alanlarında da düzenlemeye gidilerek, çapraz parklanma modeli uygulanacak ve araç park kapasitesi artırılacak.
Tüm sahil bölgesinde şerit çizgileri, yönlendirme işaretleri, kavşak bölgeleri ve park yerleri yeniden işaretlenecek. Bozuk yol ve kaldırım bölgeleri de eş zamanlı olarak onarılacak. Yapılacak düzenlemelerle birlikte Başiskele sahilinde araç trafiğinin daha düzenli hale gelmesi, yayalar için ise daha güvenli ve konforlu bir ortam oluşturulması hedefleniyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
16:56 Ramazan Öncesi Öyle Bir Denetim Yapıldı ki… Cezalar Dudak Uçuklattı!
11:46 ATSO Başkanı Koçaş’tan Şirketlere Kasko Uyarısı
11:35 Aksaray’da Çocuklar Kod Yazıyor, Aileler Şaşkın
9:51 Eğitim Bir-Sen Aksaray Yönetimi Güven Kaybediyor
18:28 Aksaray’da Sessiz Kahramanlar İş Başında: Ramazan’da Kimse Yalnız Değil
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
