
ANKARA-BHA
Sağlık personeli atamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Memişoğlu, belirli bir kontenjan dahilinde planlama yaptıklarını belirterek, “Geçen yıl yaklaşık 37 bin hekim dışı personel aldık. Son atamadan sonra yeni alımları 2026 KPSS’ye göre yapacağız. Atamaları 2026 KPSS’den sonra hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de sigara kullanım oranlarının özellikle gençler ve kadınlar arasında yeniden arttığına dikkat çeken Memişoğlu, tütünle mücadelede yeni bir döneme girildiğini söyledi. Sigara bırakma poliklinikleri ve mobil sigara timleriyle koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirdiklerini ifade eden Memişoğlu, yasak ve ceza yerine bilinçlendirmeyi öncelediklerini vurguladı.
Sigaranın görünürlüğünü azaltmaya yönelik kapsamlı bir kanun taslağı hazırladıklarını belirten Memişoğlu, “Sigara içilen alanları ve sigara kullanımının görünürlüğünü azaltacak bir mevzuat çalışmamız var. En kısa sürede Meclis’e sunacağız” diye konuştu.
Tütün kullanım oranının halen yüzde 33 bandında seyrettiğini kaydeden Memişoğlu, hedeflerinin bu oranı yarı yarıya düşürmek olduğunu söyledi. Sigaranın başta akciğer hastalıkları olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açtığını vurgulayan Memişoğlu, toplum genelinde bu alışkanlığın terk edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kumar ve yasa dışı bahisle mücadele kapsamında da çalışmalar yürütüldüğünü belirten Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda bir politika oluşturulduğunu aktardı. Dijital bağımlılıkla mücadele programlarının aile hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde uygulanacağını söyledi.

“Bizden önce ambulansların lastiği yoktu” sözlerine açıklık getiren Memişoğlu, bu ifadeyi eleştiri değil, geçmiş koşulları hatırlatmak amacıyla kullandığını belirtti. Türkiye’de 2002 yılında 348 olan ambulans sayısının bugün 6 bin 800’e çıktığını ifade eden Memişoğlu, ambulansla taşınan hasta sayısının ise yıllık 300 binden 7 milyona yükseldiğini söyledi.

Randevu sorununa da değinen Memişoğlu, yoğun branşlarda cihaz altyapısı ve hekim planlamasının güçlendirildiğini belirterek, “Randevu bekleyen hasta sayısı 3,5-4 milyon bandından 300-400 bine düştü” dedi.
Memişoğlu, Aydın’da 1300 yataklı şehir hastanesinin açılacağını, Samsun Şehir Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığını açıkladı. Ayrıca Ordu, Rize, Trabzon, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Denizli ve Kahramanmaraş’ta şehir hastanesi projelerinin sürdüğünü, Sancaktepe’de ise 4 bin 200 yataklı şehir hastanesinin inşa edildiğini sözlerine ekledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
23 Haziran 2026 Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı
23 Haziran 2026 Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu
23 Haziran 2026 Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu
0:00 Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak
0:00 Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı
0:00 Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e
0:00 Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
