
ANKARA-BHA
Değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, genç istihdamını artırmaya yönelik projelerin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade etti.
Bakanlık olarak istihdamı korumak ve artırmanın temel hedefleri olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu doğrultuda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen projelerin önemine dikkat çekti. Genç işsizlik oranının genel işsizlik oranının üzerinde olduğuna işaret eden Işıkhan, gençlerin iş gücü piyasasına erken dönemde kazandırılmasının kritik olduğunu belirterek, gençlerin eğitim ve istihdam dışında kalmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.
Lise ve üniversite öğrencilerinin staj yeri bulmakta zaman zaman zorluk yaşadığını dile getiren Işıkhan, Ulusal Staj Programı’nın bu soruna çözüm üretmek amacıyla genişletildiğini ifade etti.
Programın daha önce Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Işıkhan, İŞKUR’un devraldığı süreçte başvuru sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti. Işıkhan, “İŞKUR olarak şu ana kadar 333 bin başvuru aldık. Bu yıl kapasitemizi de zorlayıp 200 bin öğrencimizi staj programına dahil etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 3 yılda 800 bin gencimize staj yaptırmayı hedefliyoruz.” dedi.
Bakan Işıkhan, açıklamalarında yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne de değinerek tüm çalışanların bayramını kutladı.
Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ın 2009 yılında resmi tatil ilan edilmesinin kutlamaların niteliğini değiştirdiğini belirterek, bu adımın toplumsal uzlaşıya katkı sunduğunu vurguladı. Işıkhan, “1 Mayıs artık eskisi gibi çatışmalarla anılmıyor. Bu da saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın özellikle 2009 yılında 1 Mayıs’ı ilk defa resmi tatil ilan etmesinin çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın artık daha huzurlu bir ortamda kutlandığını dile getiren Işıkhan, tarafların karşılıklı saygı içinde bir araya geldiğini söyledi. Kutlamaların bahar havasında geçtiğini belirten Işıkhan, günün hem eğlence hem de emeğin değerinin hatırlanması açısından anlam taşıdığını ifade ederek, “Burada artık toplumda demokratikleşmiş bir süreç söz konusu ve tarafların birbirine saygı duyarak kutlandığı bir gün.” dedi.
Bakan Işıkhan, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının 1 Mayıs kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
22 Nisan 2026 Ankara’nın simge noktaları tek rotada
22 Nisan 2026 Kars’tan Tokyo’ya uzanan başarı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
14:27 Baro’da 23 Nisan Coşkusu: Minik Misafir Başkanlık Koltuğuna Oturdu
14:02 Aksaray Gülağaç’ta Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Gözaltı
9:28 Aksaray’da Kaçak Sigorta Acentelerine Karşı Uyarı
9:17 23 Nisan Ruhuyla Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
0:00 Bakan Bak’tan Rıza Kayaalp’e tarihi rekor sonrası tebrik
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
