23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ZONGULDAK – BHA
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi programlara katılmak üzere Zonguldak’ı ziyaret etti. Bakan Bak ilk olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ buluşmaları kapsamında bir otelde kent protokolüyle toplantı gerçekleştirdi.
Terörsüz Türkiye sürecinin başarılı olması için il ve ilçelerde vatandaşla yüz yüze görüşerek ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatan Bakan Bak, “40-45 yıllık terör sorunundan çıkarak geleceğe güvenle yürümek açısından da önemli bir proje. Özellikle de sporun birleştirici, iyileştirici gücüne inanıyoruz. Bu nedenle de pek çok spor faaliyetiyle gençlerimizin kaynaşmasına imkan sağlayacak projeleri gerçekleştiriyoruz. Daha önce Cudi Dağı’nda roket sesleri varken şimdi raket sesleri var. Yani orada spor aktiviteleri var. Şırnak’ta, Hakkari’de, Diyarbakır’da, Van’da her yerde spor faaliyetleriyle sahadayız. Gençlerimize dokunuyoruz.” diye konuştu.
Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Bakan Bak, “Hemen kuzeyimizde Rusya-Ukrayna krizi var. Savaş devam ediyor. Yine İsrail ve ABD-İran savaşı ile Hürmüz Boğazı’ndaki sorunlara baktığımız zaman da gerçekten dünyada çok ciddi jeopolitik sorunlar var.” dedi.
Bakan Bak, tüm sorunların karşısında Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada önemli bir ülke olduğunu ve özellikle savunma alanında yapılan yatırımlarla yıldız gibi parladığını anlatarak, şöyle devam etti:
“Bütün bu gücümüzü teşkilatlarımızdan, milletimizden alıyoruz. Bütün bunların arkasında milletimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi her şeye millet karar veriyor. Milletin dışında hiçbir gücü tanımıyoruz. Daha önceki yapılan süreçlere baktığınız zaman da o yüzden tek yetki sahibi, tek bu işin kararını veren millet. Biz de hep millete gidiyoruz. Türkiye Buluşmaları çerçevesinde de hep vatandaşlarımıza, milletimize gidiyoruz. Esnafın, emeklinin, vatandaşın sorununu, gençlerin sorunlarını dinleyerek onları ilgili kurullarda değerlendirerek, ilgili yerlere ileterek yatırımları gerçekleştiriyoruz.”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin dört bir yanında önemli spor tesisleri ve spor yatırımları yaptıklarını anlatarak, “Modern stadyumlar, modern kapalı yüzme havuzları, modern kapalı spor salonları, atletizm pistleri, futbol sahaları, köylere kadar, mahallelere kadar halı sahalar, okulların bahçelerine yapılan spor salonları başta olmak üzere pek çok yatırımımız ortada. Türkiye dünyada eşi benzeri olmayan öğrenci barınma sistemini yönetiyor. Kredive Yurtlar Genel Müdürlüğü çerçevesinde 880’e yakın yurdumuzda 1 milyon öğrencimizi misafir ediyoruz. Sadece aldığımız ücret 1300-1500 lira. Bunun karşılığında da öğrencimiz modern tesislerde konaklıyor, kahvaltısını ve akşam yemeğini ücretsiz alıyor.” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin önemli sorunlarıyla ilgilendiğini anlatan Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekten gençlere verdiği önem çerçevesinde de baktığımızda kredi ve burs sürecini başlattık. Bizden yaklaşık 650 bin öğrenci burs alıyor. 850 bin öğrenci de kredi alıyor. Bize başvuran herkese kredi veriyoruz. Burs çıkmasa da kredisini alıyor. Kredi de bunun faizini kaldırdık. Dolayısıyla öğrenci okulu bitirdikten 2 yıl sonra ödemeye başlıyor, işe başlamışsa. İşe başlamamışsa dilekçe veriyor, erteletiyor. Dolayısıyla devletimiz her zaman öğrencimizin, gencimizin yanında.” diye konuştu.
Bakan Bak, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi çerçevesinde de Türkiye’nin dört bir yanına yaklaşık 700 olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu yapıldığını aktararak, 150 havuzun inşaatının devam ettiğini, 150’sinin de projesinin yapıldığını, bunların tamamlanmasının ardından 1000 yüzme havuzuna ulaşacaklarını kaydetti.
Bu yatırımların hayata geçmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içinden gelmesinin önem taşıdığını dile getiren Bak, “Uluslararası pek çok organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Formula 1, 2027 yılından itibaren 5 yıl boyunca Türkiye’de yapılacak. Bu çok önemli. Spor turizmi açısından da çok önemli bir süreç. Yine 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul’da gerçekleştireceğiz. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak’ta yürütülen projelere değinerek, hem Zonguldakspor hem de amatör kulüplere hizmet etmek üzere Kilimli çıkışında sahalar ve tesisler yapacaklarını söyledi.
Zonguldak’ın ilçelerinde yapılacak havuz, öğrenci yurdu, güreş sahası projeleri hakkında bilgi veren Bak, “Gençlerimizin spor yapmasını, sosyalleşmesini istiyoruz. Gençlerimizi tehdit eden başta dijital bağımlılık ve uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıktan, içkiden, kumardan uzak tutmak için sporun birleştirici gücünü etkin şekilde kullanmak istiyoruz. O yüzden amatör spor kulüplerimize de destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Bak, Zonguldak’a güzel bir stadyum kazandırmak istediklerini belirterek, “Arkadaşlarımızla onun çalışmasını yapacağız. Zonguldakspor’u destekleyen bir kitle var. 3. Lig’de olmasına rağmen 8-10 bin kişiye oynayan bir takım. Onlara da buradaki bütün takımlara da başarılar diliyoruz.” dedi.
Türkiye’nin artık dünyada savunma sanayisinde söz sahibi, kendine yetebilen bir ülke olduğuna dikkati çeken Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bunun arkasında da Milli Teknoloji Hamlesi var. Milli Enerji Hamlesi var. Cumhurbaşkanımızın çizdiği liderlik çerçevesinde de millete hizmet aşkı var. Her yerde eserler, hizmet var. Bunları yapmaya devam ediyoruz. Hepimiz her zaman sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz. Vatandaşla hep iç içeyiz çünkü her zaman karar verici millet, milletin dediği oluyor. Dolayısıyla da Türkiye Buluşmaları çerçevesinde de biz yine talepleri yerine getireceğiz.”
Daha sonra Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Bakan Bak, şeref defterini imzaladı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’ndan kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı. Dr. Osman Aşkın Bak, Valilik ziyaretinin ardından Zonguldak’ta şehit polis memuru Haşim Kayık’ın ailesini ziyaret etti.
Bakan Bak, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerinin daima yanında olmak, omuzlarımızdaki en büyük sorumluluktur. Vatanımızın birliği, milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Bak, daha sonra, Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Nazmi Komşucu’yu ziyaret etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Ekim 2026 Kars Valisi Ziya Polat’tan esnaf ziyareti
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
16:53 Ankara’da 7. Merhamet ve Emek Ödülleri 28 siyasi partiyi ve onlarca STK’yı buluşturdu
15:08 Ankara Ulus’ta girişimcilere yeni teknoloji ve iş geliştirme alanı açıldı
15:00 Galatasaray’dan Devler Ligi’nde Barcelona sınavı! RAMS Park’ta büyük gece
14:39 Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli uluslararası vitrine çıkıyor
14:32 Malatya’da bir ilk: Yapay Zekâ Mühendisliği Doktora Programı açıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
