SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ayhan EREL’den Sağlık Bakanına Soru Önergesi

Ayhan EREL’den Sağlık Bakanına Soru Önergesi

A - +

Aksaray Haberleri - 12.02.2019 - 11:27

Ayhan EREL’den Sağlık Bakanına Soru Önergesi

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL’den Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’ya Sultanhanında yaşanan sağlık problemlerinin çözüme kavuşması için soru önergesi verdi.
Erel Aksaray ilinin gelişmesi için her fırsatta dile getirdiği konulardan ve vatandaşların taleplerine göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı taktirleri toplamaya devam ediyor.
Erel Türkiye Büyük Millet Meclisinde vermiş olduğu kanun tekliflerine, araştırma önergelerine ve soru önergelerine bir yenisini ekledi.
Sultanhanının ilçe olmasından sonra sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları ve ilçede uzman doktor olmamasından dolayı halkın yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA ’ya yazılı soru önergesi verdi.
Erel Yaptığı yazılı açıklamada “ Aksaraylı hemşerilerim bana vermiş olduğu milletvekilliği görevini hakkıyla yerine getirebilmek için büyük bir sorumlulukla çalışıyorum. Aksaraylı hemşerilerime hizmet etmek bana onur ve gurur veriyor. Bu yüzden Türkiye Büyük Millet Meclisinde her fırsatta Aksaray’ımızın sorunlarını dile getiriyor ve çözüm yolları arıyorum. Şimdi de Sultanhanında yaşanan sağlık problemlerinin çözülmesi amacıyla Sağlık Bakanımıza soru önergesi verdim. Umuyorum ki Sultanhanında en kısa sürede sağlık sorunları çözülecek” ifadelerini kullandı.

Erel’in verdiği Soru Önergesi ise şu şekilde;
Bilindiği üzere 25.08.2017 tarihinde yayınlanan Kanun hükmünde Kararname ile Aksaray ilimizin Sultanhanı beldesi ilçe olmuştur.

1) Sultanhanı ilçe olmasına rağmen burada çalışan sağlık personeli halen merkez ilçeye göre hizmet puanı almaktadır. Sultanhanı ilçesinde çalışan sağlık personeline ne zaman ilçe hizmet puanı vermeye başlayacaksınız? Bu süre içinde kaybolan haklarını telafi edecek misiniz?

2) Sultanhanı ilçesinde çalışan sağlık personeli Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Tazminatı’nı alamıyorlar. Bu konuda düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız? Bugüne kadar ödenmeyen haklarını ödemeyi planlıyor musunuz?

3) Sultanhanı ilçesi 10.000’i aşan nüfusuyla Aksaray’ın en büyük ilçelerinden biridir. Ancak halen ilçemizde uzman doktor bulunmamaktadır. İlçemize ne zaman uzman doktor atamayı düşünüyorsunuz?

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021