23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

KOÇAŞ “Ticari Araçlarda SGK Cezası ve Kasko Tehlikesi ile Karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Şirket Araçlarını Yetkisiz Kullanmak Pahalıya Patlıyor”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Ticari araçlarda kasko ve SGK cezası ile karşı karşıya kalınmaması adına üyelere uyarılarda bulundu.
Şirket araçlarını yetkisiz kullanmanın pahalı patladığının altını çizen Koçaş, yaptığı açıklamada; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak, üyelerimizden ve esnafımızdan gelen yoğun geri bildirimler üzerine ticari araç kullanımında karşılaşılan bazı kritik sigorta ve sosyal güvenlik sorunlarını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Ticari araçlarda, şirket adına kayıtlı kasko poliçeleri genellikle yalnızca yetkili çalışanlar veya belirtilen kişiler tarafından kullanım esasına dayanır. Araç, şirket çalışanı veya yetkilisi dışında başka bir kişi tarafından kullanıldığında, kasko teminatı büyük ölçüde ortadan kalkmaktadır. Yani olası bir kaza veya hasar durumunda sigorta şirketi ödeme yapmayabilir; tüm maddi yük araç sahibine, yani şirkete kalır. Bu durum, birçok üyemizin beklenmedik yüksek maliyetlerle karşılaşmasına yol açmaktadır. Özellikle 1. derece yakınlar (eş, çocuk gibi aile bireyleri) aracı kullandığında ise uygulama sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı kasko şirketleri bu tür yakın akraba kullanımını poliçe kapsamında değerlendirmekte ve hasarı karşılamakta iken, diğerleri bunu kabul etmemekte ve teminat dışı bırakmaktadır. Bu belirsizlik, üyelerimizin poliçe tercihlerinde büyük sıkıntı yaratmakta; hangi şirketin hangi şartları sunduğunu önceden netleştirmek zorunlu hale gelmektedir. Dahası, ticari araçta şirket çalışanı dışında bir kişinin kullanımının trafik denetimlerinde tespit edilmesi halinde çok daha ağır bir sonuç doğmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu durumu “sigortasız işçi çalıştırma” olarak değerlendirmekte ve doğrudan idari para cezası uygulamaktadır. Bu cezalar, esnaf ve sanayicilerimiz için ciddi bir maddi risk oluşturmakta ve işletmelerin sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir. Tüm üyelerimizi ve ticari araç sahiplerini uyararak şunu vurgulamak isterim: Şirket araçlarının kullanımını mutlaka yetkili kişilerle sınırlayın, kasko poliçenizin sürücü kapsamını detaylı inceleyin ve aile bireyleri için dahi önceden sigorta şirketinizden yazılı teyit alın. Aksi takdirde hem kasko güvencesinden mahrum kalabilir hem de SGK cezalarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu konularda daha adil ve net düzenlemeler için TOBB nezdinde gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Esnafımızın ve sanayicimizin yanında olmaya, sorunlarını dile getirmeye kararlıyız” Dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Ekim 2026 Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:18 Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
15:52 Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
14:35 Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
14:32 Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
14:19 Beşir Atalay’ın Kırıkkale’nin tarihini anlatan eserleri tanıtıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
