SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATSO Başkanı Güneş Enerjisi OSB Dosyasını Bakana Sundu

ATSO Başkanı Güneş Enerjisi OSB Dosyasını Bakana Sundu

A - +

Aksaray Haberleri - 30.07.2019 - 13:30

ATSO Başkanı Güneş Enerjisi OSB Dosyasını Bakana Sundu

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, geçtiğimiz gün içerisinde ilimizi ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e, ATSO Projeleri arasında yer alan Güneş Enerjisi İhtisas Osb ile ilgili detaylı fizibilite raporunu sundu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez, Aksaray Valisi Ali Mantı, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’ın birlikte sunduğu fizibilite raporunun detaylı şekilde inceleneceği belirtti.

Aksaray’ın Sultanhanı, Eskil, İncesu arasındaki Güneşli Bölgesinin Türkiye’nin en verimli güneş enerjisine sahip olduğunu ve bu doğal kaynağın bir şekilde yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e detaylı bir şekilde anlatan ATSO Başkanı Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklama da; “ Şehrimize bir takım ziyaretler ve Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisini kontrol etmek için gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e, projelerimiz arasında yer alan Güneş Enerjisi İhtisas OSB ile ilgili hazırlatmış olduğumuz fizibilite raporunu sunarak bilgi verdik. Devletimizin şu an için yatırımlarda ince eleyip sık dokuduğunu bildiğimiz için sadece yer tahsisinin yapılmasını ve orada üretilecek enerjinin devlet tarafından alınmasını bunun karşılığında da projenin geri kalan kısmının yatırımcılar tarafından yapılabileceğini belirttik. Bu proje şu an ülkemizin belli başlı şehirlerinde uygulanmakta ve son derece yüksek verim alınmaktadır. Aksaray bu kadar stratejik yerde ve en verimli güneş ışınlarına sahipken böyle bir projenin hayata geçmesinin hem devletimiz hem de şehrimiz adına katkılı olacağını dile getirdik. Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’de konu ile ilgili çalışma yapacaklarını dile getirmişlerdir. İnşallah bu proje devletimizin de onayı ile hayata geçirilir ve kazanan Aksaray olur” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021