SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’de Mezuniyet Törenleri Başladı

ASÜ’de Mezuniyet Törenleri Başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.07.2019 - 15:02

ASÜ’de Mezuniyet Törenleri Başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatın, -Âşık Veysel’in de dediği gibi- uzun ince ve iki kapı arasında ilerlenen bir yol olduğunu belirterek, mezun öğrencilerin her iki cihanda da gülmesini arzu ettiklerini söyledi.

– Rektör Şahin, Öğrencilere Âşık Veysel’in Türküsüyle Seslendi –

2018-2019 Mezuniyet Töreni ASÜ Stadyumunda, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Eğitim Fakültesi öğrencileri belgelerini alarak yeni bir hayata başladı. Öğrencilerin saha içerisinde yaşadığı mezuniyet sevincini, aileler tribünlerde büyük bir gururla takip etti. Öğrencilerin ailelerini kutlayan ve çocuklarının yanında oldukları için tebrik eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsteki iyi ve güzel çalışmaların tüm akademik ve idari personelin gayretleriyle şekillendiğini vurgulayarak, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Aksaray’a da teşekkür eden Şahin, “Sayın Valimiz başta olmak üzere, diğer tüm kurumların yöneticilerinin de çalışmalarıyla bu şehirde güven içerisinde hayatımızı sürdürüyoruz. Bu durumun da eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı şekilde ilerleyişine çok ciddi katkısı var. Bu nedenle tüm şehrimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Sözlerinin son bölümünde Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” isimli türküsüne atıf yapan ve eseri öğrenciler eşliğinde seslendiren Rektör Şahin, konuşmasını şu şekilde tamamladı, “Hayat, -Âşık Veysel’in de dediği gibi- uzun ince bir yol ve iki kapı arasında ilerliyoruz. Bazen güleceğiz, bazen ağlayacağız… Bizler, sizlerin her iki cihanda da gülmenizi istiyoruz. Yolunuz açık olsun.”

– Dünyaya Açık Olmak ve Milletin Değerlerini Unutmamak Lazım –

Aksaray Valisi Ali Mantı da törende bir selamlama konuşması yaptı. Mezuniyet töreninin hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Vali Mantı, öğretmen adaylarına bazı tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin kendi öz değerlerine saygılı, kapsayıcı, kuşatıcı ve fikirlere saygılı öğretmenler olacağına inandığını kaydeden Mantı, “Tüm bunlarla birlikte dünyaya açık ve milletin değerlerini de unutmadan geleceğe bakmanız lazım. Kökümüzü, mazimizi ve bizlere intikal eden değerlerimizi yeni nesillere taşımalıyız” dedi. Rektör Şahin’in tören konuşmasını bir türküyle bitirdiğini anımsatan Vali Ali Mantı, öğrencilere ve tüm katılımcılara bir sürpriz yaparak, konuşmasını Neşet Ertaş’ın “Zahide” isimli türküsünden bir bölümü seslendirerek tamamladı. Bu jest, tribünlerden büyük destek aldı.

– Sizi Siz Yapan, Sosyal Platformlardaki Takipçi Sayınız Değildir –

Törende, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinden önce kısa bir konuşma da Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş yaptı. Sözlerinin başında öğrencilerin ailelerine, emekleri ve tüm fedakârlıkları için teşekkür eden ve mezun olan genç öğretmen adaylarını kutlayan Prof. Keleş, onlara şu tavsiyelerde bulundu: “Sevgili öğretmen adaylarımız; sizi siz yapan ve sizleri tanımlayan, ne sahip olduğunuz diploma, ne de sosyal platformlardaki takipçi sayınızdır. Sizi, kişiliğiniz, insani özellikleriniz, ne kadar yaratıcı, ne kadar alçakgönüllü, ne kadar sağduyulu ve vicdanlı olduğunuz tanımlar. Özgeçmişinizin ötesinde, iyi ve faydalı öğretmenler olmak için çaba gösterin, tüm kimliklerin ötesine geçin, insanların farklılıklarına saygı gösterin, kimsenin hedeflerinizi aşağı çekmesine izin vermeyin, merakınızı ve kendinize olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin… Zorluklarla karşılaştığınızda evrensel değerler yolunuzu aydınlatan ışık olsun. Bilimin yolundan

sapmayın. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştirin. Unutmayın; daha güzel bir dünyada yaşayacaksak, bunu gerçekleştirecek olanlar yalnızca sizlersiniz.”

– Üniversite Birincisi İslami İlimler Fakültesinden Seher Bekmezci –

Yapılan konuşmaların ardından, lisans düzeyinde Üniversiteyi birincilikle tamamlayan İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Seher Bekmezci’ye, ikinci olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Dilek Demir’e ve üçüncü olan Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Peyam Çiçek’e başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Üniversite eğitim süreci içerisinde iyi ve kötüyü ayırt etmeyi, insanlığın değerini, dürüstlüğü, vatana ve millete yararlı bireyler olmayı öğrendiklerini belirten Üniversite birincisi Seher Bekmezci, başka iklimlerde çiçekler açmaya devam edeceklerini belirterek, başarısını ailesine ithaf etti. ASÜ’de önlisans düzeyinde dereceye giren isimler ise sırasıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Nur Çetin, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’ndan Ebru Güngör ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Fatma Doğan oldu.

Müzik Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan koronun mini konserle renk kattığı mezuniyet töreni, öğrencilerin yürüyüşü, bölümlerinde dereceye girenlere belge ve hediyelerinin takdim edilmesi, tüm öğrencilerin belgelerini alması ve havai fişek gösterisi eşliğinde kep atmanın ardından sona erdi. ASÜ’de mezuniyet törenleri hafta boyunca devam edecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021