SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » ASÜ’de Kontenjanların Yüzde 97’si Doldu

ASÜ’de Kontenjanların Yüzde 97’si Doldu

A - +

Ana Manşet - 16.08.2022 - 10:30

ASÜ’de Kontenjanların Yüzde 97’si Doldu

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) yüzde 97.21’lik genel doluluk oranı ile Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi oldu.

ASÜ’de lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren 12 fakülteye 2 bin 99, ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren altı meslek yüksekokuluna ise bin 727 öğrenci yerleşti. Lisans doluluk oranı yüzde 95.02, ön lisans doluluk oranı ise yüzde 100 olarak gerçekleşti. Sonuçlara göre genel toplamda ASÜ’ye 3 bin 826 öğrenci yerleşti ve genel doluluk oranı yüzde 97.21 oldu. Altı meslek yüksekokulunun kontenjanları tamamen dolarken, 12 fakültenin ise dokuzunda kontenjanlar tamamen doldu. Kısa süre sonra yapılacak ek yerleştirmelerle birlikte ASÜ’de genel doluluk oranının yüzde 100 seviyesine ulaşması bekleniyor. Öte yandan lisansüstü öğrenci alımları, özel yetenek sınavı ile öğrenci alımları ve uluslararası öğrenci alımları devam ediyor. Hepsi tamamlandığında ASÜ’yü tercih eden öğrencilerin sayısının 4 bin 750’yi bulabileceği belirtiliyor. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, her yıl bir önceki yıla göre çok daha iyi seviyelere gelmeye çalıştıklarını belirterek, “Gerek akademik gerek sosyal gerek fiziki gerekse kültürel, sanatsal ve sportif imkânlar bakımından Üniversitemizi en iyi noktalara getirmeye gayret ediyoruz. Bunun bir karşılığı olarak da ASÜ’yü tercih edenlerin sayısı anlamlı biçimde yükseliyor. 2022 yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizdeki ön lisans programlarının tamamı doldu. Lisansta ise doluluk oranımız yüzde 95’i aştı. Öğrenci alımı yapan 12 fakültemizin dokuzunda doluluk oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. Farklı kriterlere göre yapılan öğrenci alımları devam ediyor ve kısa süre sonra ek yerleştirmeler de yapılacak. Tüm bu süreçler tamamlandığında ASÜ’deki genel doluluk oranı yüzde 100 olarak gerçekleşebilir” dedi.

Rektör Şahin, ASÜ’ye yeni katılan tüm öğrencileri tebrik etti ve yeni sezona heyecanı yüksek bir biçimde hazırlandıklarını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021