SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim » ASÜBTAM, Akreditasyon Denetimlerini Başarıyla Geçti

ASÜBTAM, Akreditasyon Denetimlerini Başarıyla Geçti

A - +

Eğitim - 09.11.2021 - 9:33

ASÜBTAM, Akreditasyon Denetimlerini Başarıyla Geçti

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) laboratuvarlarında yapılan ölçüm, analiz ve deneysel çalışmaların sonuçlarının uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu, bunu gösteren Akreditasyon Sertifikasının yenilenmesini içeren denetim çalışmalarının kısa süre önce başarıyla tamamlandığını söyledi.

 

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASÜBTAM) 2017 yılında Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandığını anımsatan Rektör Şahin, ilgili sertifikanın önemine dikkat çekti. Bu belgenin, ASÜBTAM’da yapılan deney, analiz ve ölçümlere dair sonuçların güvenilirliğini ve uluslararası geçerliliğini ifade ettiğini kaydeden Prof. Şahin, “Kısa süre önce Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ilgili sertifikanın yenilenmesini içeren bir denetim gerçekleştirdi. Çalışmaların ardından ASÜBTAM, denetimlerden başarıyla geçti. Yapılan denetim ve yenilenme süreci, kurulan kalite yönetim sisteminin uygunluğunun yanı sıra laboratuvar personelinin yetkinliğinin ve hizmet güvenilirliğinin en üst noktada olduğunu da göstermektedir” dedi. ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Yusuf Kaygısız ise üniversite-sanayi iş birliğine dikkat çekerek, şehirde su ve atık su analizlerinde tek akredite laboratuvar olduklarını belirtti. Kaygısız, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların, deşarj analizlerini il dışına göndermelerine gerek kalmadığına da dikkat çekti.

 

ASÜ Rektörü Şahin, denetim sürecinde ve çalışmaların bütününde önemli bir performans gösteren ASÜBTAM personeline teşekkür etti ve yenilenen akreditasyonun hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021