SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » ASÜ Tıp Öğrencileri ABD’de Çalışma Yapabilecek

ASÜ Tıp Öğrencileri ABD’de Çalışma Yapabilecek

A - +

Ana Manşet - 05.01.2024 - 9:35

ASÜ Tıp Öğrencileri ABD’de Çalışma Yapabilecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi, Educational Commission for Foreign Medical Graduates/Yurt Dışı Tıp Fakülteleri Mezunları Eğitim Komisyonu (ECFMG) listesine girdi. Böylece, uzmanlığını Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) yapmak isteyen ASÜ Tıp öğrencileri gerekli sınava girmeye hak kazanmış oldu.

Tıp öğrencilerinin ve mezunlarının ABD’de çalışma yapabilmesi için United States Medical Licensing Examination/Amerika Birleşik Devletleri Tıbbi Ruhsatlandırma Sınavına (USMLE) girmesi; bu sınava girebilmesi içinse bağlı oldukları fakültenin ECFMG’ye kabul edilmesi gerekiyor. ECFMG, ABD dışında eğitim almış hekimlerin diploma denkliklerini sağlıyor ve ABD’de çalışma yapabilmelerinin ön koşullarını belirliyor. ASÜ Tıp Fakültesi uzunca bir çalışma sürecinin ardından ECFMG listesine girdi. Bu gelişme, öğrenciler ve mezunlar için yeni bir sürecin başlaması anlamına geliyor. Artık, uzmanlık eğitimini ABD’de sürdürmek isteyen ASÜ’lüler, USMLE’ye girebilecek; gerekli belge, başvuru ve doğrulama işlemlerini çevrim içi ortamda yapabilecek. ECFMG’nin web sayfasındaki üç sistem ASÜ Tıp Fakültesinin erişimine açıldı. Bu sistemler mezuniyet, eğitim ve ikamete ilişkin bilgi ve belgelerin onaylarını içeriyor. World Directory of Medical Schools/Dünya Tıp Okulları Rehberinde (WDOMS) kaydı olan ASÜ Tıp Fakültesi öğrenci ve mezunları, https://www.ecfmg.org sitesinden başvuru süresine ilişkin detaylı bilgilere erişebiliyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ECFMG listesine girmenin önemli bir başarı olduğunu söyledi ve sürecin ilerlemesine katkı veren herkese teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021