SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ, Salgının Kontrolü İçin Yeni Bir Proje Hazırladı

ASÜ, Salgının Kontrolü İçin Yeni Bir Proje Hazırladı

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2020 - 14:45

ASÜ, Salgının Kontrolü İçin Yeni Bir Proje Hazırladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir proje hazırladı. Proje ile Aksaray’da yapılan tanı testlerinin sayısını arttırmak, tanı kitleri geliştirmek ve sağlık çalışanları başta olmak üzere, risk grubunda bulunanlar için gerekli olan koruyucu ekipmanları üretmek hedefleniyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın (AHİKA) “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı” çağrısına “Aksaray’da COVID-19 Pandemi Sürecinin Kontrolü” isimli bir projeyle başvuruda bulunduklarını kaydetti. Salgınla mücadelede bazı temel unsurların ön plana çıktığını vurgulayan Prof. Şahin, “Bunlardan ilki tanı testlerinin sayısını arttırmak. Bunun için de tanı kitlerinin geliştirilmesi, RT-PCR cihazının alınması ve bu cihazı kullanacak olan personelin eğitilmesi gerekiyor. Bir diğer unsur ise koruyucu ekipmanlar. Sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm risk gruplarının kullanabileceği ekipmanların üç boyutlu yazıcılarla üretimi, salgınla mücadelede alınacak başarıyı arttırmaktadır. Projenin destek alması durumunda, tanı kitleri geliştirmeyi, RT-PCR cihazını kullanacak olan personelin eğitimlerini sağlamayı ve böylece tanı işlemlerinin nitelik ve niceliğini arttırmayı planlıyoruz. Öte yandan, yine projemiz kapsamında, koruyucu ekipmanların hem tasarım, hem de üretimini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Salgının tüm dünyayı etkisi altına aldığını ve ülkelerin farklı önlemlerle süreci yönetmeye çalıştığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Herkesin malumu olduğu üzere ülkemiz salgınla başarılı bir biçimde mücadele ediyor. Devletimizin diğer ülkelerdeki mücadelelere de tıbbi destekler sağlaması ve büyük bir dayanışma örneği sergilemesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından da takdir ediliyor. Biz de, Üniversite olarak bu dayanışma sürecine elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız” dedi.

Rektör Şahin, hazırlanan projenin salgınla mücadeledeki başarı ivmesini arttıracağının altını çizdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021