23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ANKARA – BHA
ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’te uzun yıllardır ihmal edilen ve çözüm bekleyen su altyapısı sorunlarına yönelik önemli bir projeyi daha uygulamaya aldı.
Etimesgut, Sincan ve çevresinde içme suyu arz güvenliğini artırmayı hedefleyen “TC-2 İçme Suyu Deposu İletim Hattı Yapım İşi”kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Mevcut sistemde Etimesgut’taki TC-2 İçme Suyu Deposu’nun, Kesikköprü Barajı hattının İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden ters yönde çalıştırılmasıyla beslenirken bu durum sistemde ciddi verimsizliğe neden oluyor. Tersine işletim nedeniyle Kesikköprü Barajı’ndan gelen 3 hattan birinin arıtma tesisine su ulaştırılamıyor ve bu nedenle mevcut durum, su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor.
Son yıllarda Ankara’da yaşanan kuraklık ve barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeye gerilemesi ise Kesikköprü Barajı’ndan daha fazla su çekilmesini zorunlu hâle getirdi. Bu kapsamda ASKİ, mevcut sorunu çözmek ve sistemi daha verimli hâle getirmek amacıyla yeni bir iletim hattı inşa ediyor.
Proje kapsamında, 1600 milimetre çapında ve 6,5 kilometre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattı yapılacak. Bu hat sayesinde TC-2 İçme Suyu Deposu’nun doğrudan beslenmesi sağlanacak ve Kesikköprü hattı ham su iletimine dönecek.
ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay projenin maliyetinin yaklaşık 320 milyon lira olduğunu belirterek, “Polatlı-İvedik Hattı’nın zamanında yapılmamış olması nedeniyle Kesikköprü Hattı’nın amacı dışında kullanılmak zorunda kalınması durumunu düzeltmektedir. Çünkü o bölgeye ne yazık ki mevcut hatlarla su verilemiyor ve deniliyor ki; ‘Bu hattı tersten çalıştıralım, içme suyunu tersten buraya verelim, Sincan’ın ve bölgesinin ihtiyacını buradan karşılayalım.’ Bu aynı zamanda ne anlamı geliyor? Kesikköprü’den gelen 3 hattan bir tanesinin ne yazık ki artık İvedik’e su getirememesi anlamına geliyor. İşte bu hat optimizasyonu, bu durumu düzeltecektir” diye konuştu.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte özellikle Sincan ve Etimesgut ilçelerinde suyun daha düzenli ve kesintisiz verilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda geçmişte inşa edilmeyen Polatlı-İvedik Hattı nedeniyle ortaya çıkan altyapı sorunlarının da giderilmesi planlanıyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
15:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin hak ve hukukunun korunması kırmızı çizgimizdir
14:45 TÜRKSİT ve EkoAvrasya’dan TİMBİR’e ziyaret
14:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güvenli gıdaya erişim milli güvenliğimizin temel unsurudur”
14:31 Erzurum’da şüpheli ölüm: Evinde cansız bedeni bulundu
14:24 İçişleri Bakanlığından 10 il için kuvvetli yağış uyarısı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
