SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Amasya Valisi Masatlı, Engelli Gençlerimizin heyecanına ortak oldu

Amasya Valisi Masatlı, Engelli Gençlerimizin heyecanına ortak oldu

A - +

Yerel Haberler - 17.05.2022 - 8:48

Amasya Valisi Masatlı, Engelli Gençlerimizin heyecanına ortak oldu

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında Temsili Askerlik yapan Engelli Gençlerimizin heyecanına ortak oldu.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında yapılan yemin töreni 29 engelli vatandaşın üstlerini giymesiyle başladı. Daha sonra yemin töreni alanına geçen engelli vatandaşlar askerlerle birlikte yürüyüş kararı sayarak, “Vatan sana canım feda” dedi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, askerleri selamlayarak “Yemininiz kutlu olsun” dedi. Yemin töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Bayrak ve silahların üzerine ellerini koyan engelli vatandaşlar yemin etti.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı konuşmasında “Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bu töreni tertiplemiş bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbisesi giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda durmaktadır. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniformayla ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz” dedi.

Vali Masatlı, Engelli Kardeşlerimizin Peygamber Ocağı olan askerliği bir gün dahi olsa tatmalarının önemini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası engelli vatandaşlar Vali Masatlı ile kucaklaşırken, Vali Masatlı engelli vatandaşlara rütbelerini takarak teskerelerini verdi. Teskerelerini alan engelli vatandaşlar tören yürüyüşü yaptı.

Askerlerle birlikte 1 günlüğüne temsili asker olan vatandaşlar karavana yedi. 1 günlüğüne temsili asker olan vatandaşlar araçlarla evlerine bırakıldı.

Törene Amasya Valisi Mustafa Masatlı, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören, Amasya Belediye Başkan vekili Ahmet Çoban, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021