SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınsoy’dan KOBİGEL Proğramına Destek Teşekkürü

Altınsoy’dan KOBİGEL Proğramına Destek Teşekkürü

A - +

Aksaray Haberleri - 06.09.2018 - 13:52

Altınsoy’dan KOBİGEL Proğramına Destek Teşekkürü

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, KOSGEB Tarafından KOBİ’lere verilen KOBİGEL Destek Programı başvuruları ile ilgili bilgi verdi.

İl Başkanı Altınsoy, KOBİGEL Programı 2017 yılı proje teklif çağrısı 11 Eylül 2017’de ilan edildi. Yeni program çağrısının teması “ÜRETİM VE İHRACATTA TEKNOLOJİ SEVİYESİ YÜKSEK, KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİN VE KOBİ’LERİN PAYININ ARTTIRILMASI” olarak belirlendi. Son başvuru tarihi olan 22 Ekim 2017 tarihine kadar ülkemiz genelinde toplam 8.355 proje başvurusu alındı. Programdan yararlanmak üzere proje sunan imalatçı KOBİ’ler için KOSGEB tarafından toplam 500 Milyon TL’lik destek verilmesi hükümetimiz tarafından planlandı. Gelen yoğun talep karşısında Geçtiğimiz dönem Başbakanımız şuanda TBMM Başkanımız olan Sayın Binali Yıldırım tarafından bu bütçe %50 oranında artırıldı. Projesi kabul edilen her KOBİ azami, 300 Bin TL hibe (geri ödemesiz), 700 Bin TL geri ödemeli olmak üzere üst limiti toplam 1 Milyon TL olan destekten yararlanabilmek için KOSGEB Müdürlüklerine başvuruda bulundu. KOSGEB tarafından ilk defa uygulamaya konulan yeni bir uygulama olarak %30’luk gider tutarları, teminat karşılığında “erken ödeme” adı altında firmalara harcama yapılmadan önce ödenebilmesinin yolu açıldı” dedi.

Başkan Altınsoy, “KOSGEB Müdürlükleri tarafından yapılan ön kontrollerin ardından toplam 7.589 geçerli proje başvurusu değerlendirilmek üzere ilgili kurullara sevk edildi. Bu kapsamda; Aksaray ilimizden 44, Nevşehir ilinden 36, Niğde ilinden 19, Kırıkkale ilinden 20 ve Kırşehir ilinden 10 adet olmak üzere TR 71 bölgesinde toplam 129 adet proje başvurusunda bulunuldu. Yapılan başvurular Aksaray KOSGEB Müdürlüğümüz ve Aksaray Üniversitemiz İşbirliğinde oluşturulan kurullar marifetiyle 2018 yılı başında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde değerlendirildi. Değerlendirme sonucu yeterli puan alan işletmeler ekonomiye katkı sağlamak amacıyla projelerini yürürlüğe koydular.

Buna ek olarak 2018 yılında içinde açılan KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI “2018 / 01 İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” proje teklif çağrısı kapsamında desteklenecek sektörlerin belirlenmesi için KOSGEB İdaresi tarafından çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya ilimizi sanayi ve ticaret alanında temsil eden kamu ve stk temsilcileri katılmıştır.

Çalıştay sonucunda İmalat Sanayi olan;

10-Gıda ürünlerinin imalatı

22-Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı

25-Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı

28-Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı

29-Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı

Nace Kodlarında faaliyet gösteren firmalarımıza yönelik 300.000 TL Hibe ve 700.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda 1.000.000 TL destek imkânı sunulmuştur. Destek kapsamında 24 Nisan-22 Haziran 2018 tarihleri arasında başvuruları alınan 25 firmanın tamamı 1. Değerlendirme Aşamasını başarı ile geçerek 2. Değerlendirme Aşaması olan kurul toplantısına katılmak üzere Ankara’ya davet edilmiştir.

“Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik” te KOBİ tanımı kriterlerinden “yıllık net satış hasılatı” ve “mali bilanço” üst limiti 40 milyon TL’den 125 milyon TL’ye yükseltildi. KOBİ tanımı değişikliğine ilişkin çalışmada;

• Ülkemizde yaşanan makroekonomik gelişmeler,

• İşletmelerin iş hacimlerinin büyümesi,

• KOBİ başına ortalama ciro tutarlarındaki artışlar,

• KOBİ’leri ve büyük işletmeleri sınıflandırmada farklı kuruluşlar tarafından farklı mali kriterlerin kullanılması,

• İşletmelerde ölçek büyüdükçe teknoloji düzeyinin ve katma değerin artması,

gibi hususlar nedeniyle mali kriterler için belirlenen eşik değerlerin güncellenmesi ihtiyacı hasıl olmuş ve bu kapsamda; Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 2016 yılı beyanname bilgileri detaylı olarak incelenerek, mali kriter üst sınırı 125 Milyon TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Altınsoy, “KOSGEB projeleri kapsamında verilen desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021