SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınsoy, Dünya Çiftçiler Gününü Kutladı

Altınsoy, Dünya Çiftçiler Gününü Kutladı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.05.2019 - 12:07

Altınsoy, Dünya Çiftçiler Gününü Kutladı

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda “Türkiye’nin olduğu kadar Aksaray’ın da tarımsal üretim değeri ciddi bir oranda artmıştır” dedi.

İl Başkanı Altınsoy, Türkiye’nin, her alanda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken, tarımsal kalkınma konusunda da çok ciddi gelişmeler sergilediğini, modern anlamda tarımsal üretime geçişin meyvelerini uzun vadede almakta olduğunu vurguladı. Başkan Altınsoy, stratejik planlama ve belirli bir vizyon çerçevesinde atılan her adımda, yapılan her yatırımda gelişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurabilmesi ve dünya piyasası ile rekabet edebilir konuma gelmesi açısından Türkiye’nin, tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir ivme kazandığını ifade etti.

Güvenilir gıda, arazi toplulaştırması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, Ar-Ge, zirai mücadele ve daha birçok alanda yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettiklerini ifade eden İl Başkanı Altınsoy, AK Parti hükümeti olarak üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticileri desteklediklerini söyledi.

Altınsoy, “Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Mazot desteğini ilk kez başlattık, kimyevi gübre desteğini doğrudan çiftçimize ödedik. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, Ar-Ge, zirai mücadele ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik.”

Çiftçilerin ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde ve sofralara ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini kaydeden Altınsoy, “Ülkemizin ve milli ekonominin devamlılık içerisinde gelişerek güçlü ve refah içinde bir ülke olması için, çok önemli bir yere sahip olan tarım sektörünün ve çiftçilerimizin sorunlarını çözmekte bizlerin vazifesidir. Bu çerçevede her türlü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakârca çaba harcayan ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayarak geçimlerini topraktan sağlayan çiftçilerimizi tebrik ediyor, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021