SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ekonomi » Alışverişleri Esnaftan Yaparak Ekonomiyi Rahatlatalım

Alışverişleri Esnaftan Yaparak Ekonomiyi Rahatlatalım

A - +

Ekonomi - 24.06.2022 - 11:25

Alışverişleri Esnaftan Yaparak Ekonomiyi Rahatlatalım

ANKARA- Kurban Bayramının yaklaşmasıyla esnaf ve sanatkârın piyasalardaki hareketlilikten umutlu olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kurban Bayramına sayılı günler kala tatlı, şekerleme, kıyafet, kurbanlık gibi alışverişler ile seyahat edecek vatandaşlarımızın bilet satışları, tüm piyasalarda hareketliliğin başlamasını sağladı. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için her gün çabalayan esnafımız hazırlıklarını tamamladı ve bu bayram alışverişlerinden umutlu. Piyasalarda Kurban Bayramı için yapılan alışverişlerde tüm sektörlerin büyük bir beklenti içerisinde bayrama hazırlanmış ve müşterilerini bekliyorlar. Esnafımızdan alışveriş yaparak hem esnafımızı sevindirelim hem de piyasaların da yüzü gülsün” dedi.

-“BAYRAM ALIŞVERİŞLERİNDE HARAKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Kurban Bayramı’nda esnafımızdan yapılan alışverişlerin artacağı ve piyasada canlanma yaşanmasını beklediklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız kurban bayramının yaz sezonuna gelmesiyle hem tatil hem de bayram alışverişleri için umutlu. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin de büyükbaş kesilmesi piyasaya pozitif yönde yansıdı. Bu bayramda çocukların bayram kıyafeti hayallerini süsleyen esnafımızdan, berberine, misafirlerin ağzını tatlandıran tatlıları hazırlayan esnafımıza kadar 415 meslek dalında hizmet veren tüm esnafımız bayrama hazır bir şekilde müşterilerini bekliyor. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda pandemi kurallarında esnemelere gidilmesiyle tahminimizle aynı doğrultuda 35-40 milyar liralık ciro sağlandı. Pandeminin etkisini tamamen yitirmek üzere olduğu bu dönemde vatandaşlarımız bayram ziyaretleri için hem bayramlık alışverişlerini yapacak hem de tatil veya memlekete gitme planları kuranlar eksiklerini gidererek esnafımızdan yaptıkları alışverişler ile ekonomiye katkıda bulunacak. Bu bayram alışverişlerimizi esnafımızdan yapalım. Hem esnaf hem ekonominin bu rahatlamaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021