SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

A - +

Ana Manşet - 04.04.2024 - 11:41

Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar
Alanya Aksaraylılar Platformu her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan İftarına bir yenisini daha ekledi.
Alanya Aksaraylılar Platform Başkanı Yavuz Yıldırım, Alanya Öğretmenevinde gerçekleşen iftar programında yaptığı konuşmasında; Aksaray’ın Selçuklu Hükümdarı 2.Kılıçaslan tarafından kurulduğunu ve Selçukluların ikinci başkenti olduğunu ve Şehr-i Süleha yani iyilerin, doğruların, salihlerin şehri olarak bilindiğini belirtti.
Başkan Yavuz Yıldırım İpek Yolu üzerinde bulunan en büyük kervansarayın Aksaray’da olduğunu ve Aksaray isminin de 2.Kılıçaslan tarafından sarayda kullanılan ak taşlar nedeniyle Aksaray olarak kaldığını ve Kapadokya’nın Ihlara Vadisi ile birlikte aslında Aksaray’dan başladığını ifade etti. Başkan Yavuz Yıldırım, İstanbul’daki Aksaray isminin de Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılındaki İstanbul fethinden sonra şehrin Türkleşmesi için Aksaray’daki Türkmenlerin İstanbul’a yerleştirildiğini ve bu semte adını verdiklerini belirtti.
İftar yemeğine ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, Alanyaspor Başkan Yardımcısı Dilaver Çekiç, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli misafir katıldı.
Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021