SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’ın turizm sorunları ve ihtiyaçları bakanlığa iletildi

Aksaray’ın turizm sorunları ve ihtiyaçları bakanlığa iletildi

A - +

Aksaray Haberleri - 04.09.2019 - 9:10

Aksaray’ın turizm sorunları ve ihtiyaçları bakanlığa iletildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez binasında, Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz AYDOĞDU’nun girişimleriyle gerçekleşen bir toplantı yapıldı. Görüşmeye Aksaray Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu, Aksaray Valisi Ali Mantı ve Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer’in de aralarında bulunduğu Aksaray heyeti katıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY başkanlık etti ve Kültür Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alparslan ve bakanlık bürokratlarında katılım sağladığı toplantıda Aksaray’ın turizm sorunlarını ve ihtiyaçlarını gündeme getirdi.

Sayın Aydoğdu’nun gayretleri neticesinde hayata geçirilen ve Aksaray turizminin ele alındığı toplantıda Aksaray’ın bölge turizmi içerisindeki payının artırılması, Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım çalışmalarında Aksaray’a daha fazla yer verilmesi gibi konular görüşüldü. Ayrıca alan yönetimi konusu gündeme geldi.

İlimiz ve ülkemizin en önemli ören yerlerinden biri olan Ihlara Vadisi ile ilgili projelerin hayata geçirilmesi, Ihlara Vadisi içerisinde yer alan Belisırma, Yaprakhisar ve Selime bölgelerindeki sorunların giderilmesi konuları ele alındı. Belisırma Bölgesinde Koruma Amaçlı imar planın hayata geçirilmesi, Ihlara Vadisinde turizm hizmet kalitesini artıracak ve turistlere daha iyi imkânlar sunacak modern bir karşılama merkezinin yapılması, vadiye iniş ve çıkışı kolaylaştıracak alternatif sistemlerin kurulması konularında mutabık kalındı.

Aksaray’ın sahip olduğunu turizm alanlarının geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin doğru yönlendirilmesini sağlamak için Sultanhanı Kervansarayı’nda restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber Sultanhanı Kervansarayında oluşturulacak Müze çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde yürütülmesi, Aşıklıhöyük Kazı Alanın ören yeri ilan edilmesi, Selime Katedrali çevre düzenleme projesinin başlatılması, Güzelyurt Manastır Vadisi yürüyüş yolları ve çevre düzenleme projesinin yapılması, Gülpınar- Çukurören Yeraltı Şehri yolunun tamamlanması, Tuz Gölü’nün turizme kazandırılması yönünde Eskil bölgesinde projelerin gerçekleştirilmesi gibi birçok ilçe ve beldeyi yakından ilgilendiren konular ve çalışmalar üzerinde görüş birliğine varıldı.

Tarihi alanların yanında Aksaray için son derece önem arz eden Hasandağı yamaç paraşütü ve kış sporları konusunda da yapılabilecek çalışmalar da gündeme getirildi. Sayın Aydoğdu’nun çeşitli platform ve mecralarda sık sık değindiği ve üzerine oldukça çaba gösterdiği bilinen Hasandağı Kış ve Doğa Sporları Spor Kompleksi konusunda da somut adımlar atıldı. Hasandağı Kış ve Doğa Sporları Spor Kompleksi ve Turizm Merkezi’nde uygulanılması düşünülen ve planlanan projelerin hızlandırılması, turizm bölgesine ulaşımı sağlayan yolların iyileştirilmesinin yanısıra Hasandağı Bölgesinde yer alan Nora Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğinde bilimsel bir kazının başlatılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Görüşme sonrası Sayın Cengiz AYDOĞDU, “Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde şehrimizin turizm potansiyelinin fark edilmesi ve bu gaye doğrultusunda ihtiyaç olan ve gereken bütün çalışmaların gerçekleştirilmesi hususunda yapılabilecekleri ve ihtiyaçlarımızı dile getirdik ve çözümleri üzerinde görüş birliğine vardık. Ihlara Vadisi’nin önemine ve olması gerektiği yere, Sultanhanı, Güzelyurt, Selime ve birçok ilçe ve beldemizde var olan tarihi alanların kıymetine, doğa ve kış sporları için Hasandağı’nın ve bütün bu yerlerin Aksarayımız için önemine değindik.” dedi.

Ayrıca Aksarayımızın ve hemşerilerimiz her alandaki ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması için gayretle çalışmaya devam edeceklerini, mutabık kalınan tüm konuların ve projelerin hep birlikte takipçisi olacaklarını ifade eden Cengiz AYDOĞDU, Bakan Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un konuya ve ilimiz plan ve projelerine yaklaşımları hususunda memnuniyetine dile getirerek, kendilerine teşekkürlerini ileterek Sayın Bakan Ersoy’u Aksaray’a davet etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021