SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ‘Aksaray’ın gözdesi Hasan Dağ’ı Türkiye’nin gözdesi olacak’

‘Aksaray’ın gözdesi Hasan Dağ’ı Türkiye’nin gözdesi olacak’

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2015 - 13:43

‘Aksaray’ın gözdesi Hasan Dağ’ı Türkiye’nin gözdesi olacak’

Seçim çalışmalarına Hasan Dağ’ı bölgesinde bulunan belde ve köyleri ziyaret eden Hüseyin Hüyük; Hasan Dağı’na teleferik yapılması, Nora Antik Kent’in turizme açılması ve dağ sporlarının daha geniş bir kitlelere yayılarak Aksaray’ın gözdesi Hasan Dağ’ı dünyanın gözdesi olması için gayret göstereceğini vurguladı.

Elmacık köyü, Koçpınar Köyü, Yeni Pınar köyü ve Helvadere Beldesi’ni ziyaret eden Hüseyin Hüyük, köy halkının büyük ilgi ve teveccühü ile karşılandı. Hasan Dağ bölgesinde yaptığı temaslarda bu bölge ile ilgili projeleri hakkında bilgiler aktardı. ‘Daha güçlü bir Aksaray’ sloganı ile çıktığı bu hizmet yolculuğunda Hasan Dağ bölgesine yakışacak ve güç katacak bazı projelerinden bahsetti. “Hasan Dağ bölgesinde teleferik sisteminin kurulması için gayret göstereceğiz. Yamaç paraşütü ve dağcılık spor branşlarında ciddi ivme kazanan Hasan Dağ’ını daha farklı etkinlikler ve spor camiasında kamp bölgesi olarak tanıtmak için çaba sarf edeceğiz.

Turizm açısından da Aksaray için önemli bir yere sahip bölgemizde bulunan Nora antik kentin turizme açılmasını sağlamalıyız ki daha geniş turizm kitlelerine tanıtmak ve tur şirketlerinin de dikkatini bu bölgeye çekerek yerli ve yabancı turistlerin bu bölgeyi görmeden Aksaray’dan gitmemelerini sağlamalıyız. Bunu el birliği ile yapacağız. Aksaray’ın en gözde yerlerinden olan Hasan Dağ, dünyanın da gözdesi olacak, dedi.

Bizler gücümüzü siz milletimizin desteğinden alıyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bölgemizi geliştireceğiz. Bölgemiz ile beraber Aksaray’ımızı geliştireceğiz. Taş üstüne taş koyacağız ki binamız büyük olsun. Ak Parti olarak bizim tek derdimiz memleketimize ve memleketimizin insanına en iyi şekilde hizmet etmektir.”

Köylerim imar planları ile ilgili de bilgilerde aktaran Hüyük, “Allah nasip ederse 3 yıl içerisinde köylerimizin imar planları tamamlanacak. Köylerimiz bu imar planı sayesinde daha sistemli, planlı büyüyecek. Yapılar daha modern olacak. Artık şehirlerimiz nasılsa köylerimizde aynı standartlara kavuşacak,” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021