SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Üreticiye 7,5 Milyon TL Destek Ödenecek

Aksaray’da Üreticiye 7,5 Milyon TL Destek Ödenecek

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2016 - 15:31

Aksaray’da Üreticiye 7,5 Milyon TL Destek Ödenecek

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da, 3 bin üreticiye 7,5, Milyon TL destekleme ödemesi yapılacak.
Tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’da desteklemelerin sektörün gelişmesi kapsamında çok önemli olduğunu belirten Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, anaç koyun keçi desteklemelerinin 50 TL olmasını beklediklerini söyledi.
Hükümetin tarım ve hayvancılığın her kalemine destekleme yaptığını belirten Aktürk, “Hükümetimiz tarım ve hayvancılığın her kalemine çok önemli destekleme veriyor. 2006 yılından itibaren birliklerin kurulması, kayıt, küpeleme ve destekleme kapsamına alınması ile birlikte koyunlarımız da bakanlığımızdan destek almaya başladı. İnşallah Mayıs ayı sonu gibi 3 bin civarında üyemize yaklaşık 7,5 Milyon TL destekleme ödemesi yapılacak. Biz küçükbaş hayvancılığı sadece destek almak için yapmıyoruz. Ancak gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de hem tarım ve hayvancılık alanında, hem de diğer alanlarda çok önemli destekleme veriliyor. Destekleme rakamlarının artırılması, çeşitlendirilmesi, hayvancılığın istikrarı açısından çok önemli. Bu yıl 20 TL üzerinden destekleme aktarılacak. Ancak önümüzdeki yıl 25 TL olacak. Bu rakam her yıl belli bir miktarda artıyor. Biz koyun keçi desteklemesinin, anaç koyun ve keçi başına 50 TL olmasını bekliyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021