SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Savunma Sanayisine Ait Ürünler İlgi Odağı Oldu

Aksaray’da Savunma Sanayisine Ait Ürünler İlgi Odağı Oldu

A - +

Ana Manşet - 05.06.2022 - 10:14

Aksaray’da Savunma Sanayisine Ait Ürünler İlgi Odağı Oldu

Aksaray Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Aksaray Bilim festivali vatandaşların yoğun katılımı ile devam ediyor. 102 firma ve kurumun tanıtım yaptığı festivalde ülkemizin gurur olan Milli Savunma ürünleri vatandaşların ilgi odağı oldu.

Tüm stantları tek tek inceleyen ziyaretçiler; Savunma Sanayisi ürünlerinden TUSAŞ Tarafından Türkiye’ye özgü milli kabiliyetler kullanılarak geliştirilen T129 ATAK Helikopteri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere ASELSAN tarafından milli imkânlar kullanılarak Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi(AİHSFS) ve yine ASELSAN tarafından geliştirilen 35 mm Parçacıklı Mühimmatı atma kabiliyetine sahip hava savunma sistemi Korkut Silah Sistemi Aracı vatandaşları gururlandırdı. Ayrıca 9 kişilik taşıma kapasitesi, yüksek koruma ve hareket kabiliyetiyle milli imkanlar ile üretilen Vuran Zırhlı Aracı ve Roketsan tarafından üretilen Cirit, UMTAŞ ve Omtaş füzeleri de tüm detayları ile tanıtıldı.

Festival alanında sergilenen TÜBİTAK SAGE’nin tasarladığı hedefe yüksek isabet yeteneğine sahip, sabit kanatlı hava platformlarından atılabilen yeni nesil bir seyir füzesi olan Som Seyir Füzesi ile yüzlerce öğrenci fotoğraf çektirdi.

Savunma Sanayisine ait ürünleri inceleyen vatandaşlar dosta güven düşmana korku veren yerli ve milli silahların gururlandırdığını belirttiler. Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda şu ifadeleri kullandılar; ‘’Bugün Milli Teknoloji Hamlesi ile ülkemizin ortaya çıkarttığı ürünleri deneyimleme fırsatı bulduk. Ülkemizin gücünü gördük. Bu gurur ve heyecanı festivalde bize yaşatan Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ve festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021