SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray’da Kadın İstihdamı İle Üretim Artacak

Aksaray’da Kadın İstihdamı İle Üretim Artacak

A - +

Belediye Haberleri - 16.11.2021 - 11:35

Aksaray’da Kadın İstihdamı İle Üretim Artacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Aksaray Belediyesi’nin Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan aldığı hibe desteği ile hazırlanan ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesinin protokolü imzalandı.

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza protokolüne Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Aksaray Belediyesi, son yıllarda giderek yaygınlaşan ve üretimde kaliteyi artıran topraksız tarım projesinde kadın istihdamı öncelikli olacak. 5 milyon liralık bütçeye sahip ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesine Ahiler Kalkınma Ajansı 1 milyon 600 bin liralık hibe desteği sağladı.

Tuzlusu Mevkii’nde jeotermal kaynak suyu yardımıyla hayata geçecek topraksız tarım seralarında örtü altı üretim yöntemi uygulanacak. 10 bin metrekare alanı kapsayacak seralarda  domates üretimi yapılacak. Dezavantajlı kesim ve kadınların istihdam edileceği seralarda yıllık 500 ton domates üretimi yapılması hedefleniyor. Projede istihdam edilecek kadınlar, uygulama öncesinde 180 saatlik eğitime tabi tutulacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, topraksız tarım ile daha az maliyetle yüksek verim elde edileceğini ve böylece üretimde kalitenin artacağını söyledi.

Aksaray Belediyesi’nin üreten belediye anlayışı ile hayata geçireceği topraksız tarım projesinin örnek bir proje olacağına dikkat çeken Başkan Dinçer; “Projemizi Tuzlusu Bölgesi’nde hayata geçiriyoruz. Burada jeotermal kaynak suyunu projemize entegre ederek kaynak suyunu daha etkin kullanmayı hedefliyoruz.

Projemizde yenilikçi tarım uygulamaları yöntemiyle sürdürülebilir tarımda çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla en yüksek verimi elde etmeyi hedefliyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hibe programından Ahiler Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projemizde geleneksel tarım teknikleri dışında, tarım uygulama tekniklerinde ileri teknolojik

imkânlardan yararlanacağız. Üretimde yüksek kalite sağlayacak topraksız tarım projemizde kadınlar istihdama dâhil edilecek.” dedi.

Başkan Dinçer ve Genel Sekreter Bekir Varol, işbirliği protokolünü imzalayarak projenin Aksaray’a hayırlı olmasını dilediler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021