SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da İnternet Erişimi Olmayan Yerleşim Yerlerine Soru Önergesi

Aksaray’da İnternet Erişimi Olmayan Yerleşim Yerlerine Soru Önergesi

A - +

Ana Manşet - 06.09.2022 - 8:46

Aksaray’da İnternet Erişimi Olmayan Yerleşim Yerlerine Soru Önergesi
MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI’DAN AKSARAY’DA İNTERNET ERİŞİMİ OLMAYAN YERLEŞİM YERLERİ İLE İLGİLİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI’NA SORU ÖNERGESİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray’ın İlçelerinde ve bağlı köylerinde internet erişimi olmayan yerleşim yerlerinin internet alt yapısına kavuşturulmaları talebiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla duyurdu.
Vekil Kaşlı’nın yaptığı açıklama ise şöyle;
📌 İnternet Erişimi Olmayan Yerleşim Yerleri İle İlgili Soru Önergemiz
👉Aksaray’ımızın İlçelerinde ve bağlı köylerinde #İnternet #erişimi olmayan yerleşim yerlerinin internet alt yapısına kavuşturulmaları talebiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle #Soru #Önergesi verdik.
👉 SORU ÖNERGESİ METNİ;
Teknolojik gelişmeler ve küresel ölçekte değişen eğitim ve erişim ihtiyacı internet kullanımını oldukça önemli hale getirmiştir. Özellikle Aralık 2019 sonu ve 2020 Ocak Ayı başında ortaya çıkan Covid-19 pandemisi ile online platformlar hayatımızda büyük bir yer edinmiştir. Zaman ve mekân sınırlarını ortadan kaldıran uzaktan eğitim, eğitim-öğrenim faaliyetlerini sürekli hale getirebilme imkânı sağlamıştır. Uzaktan öğretim zaman içerisinde evrimini tamamlamış, e-öğrenme ya da dijital öğrenme denen kavrama evrilmiştir. “Digital 2019: Küresel İnternet Kullanım” (2019) raporuna göre, dünya genelinde internet kullanımı penetrasyonu %57, aktif sosyal medya kullanıcıları penetrasyonu %45 ve mobil sosyal medya kullanıcıları penetrasyonu %42 iken bu oranlar ülkemiz için Türkiye özelinde sırasıyla %72, %63 ve %53 tür. Ayrıca Türkiye’deki kullanım oranlarında her sene nüfus ortalama %1,4 artarken internet kullanımı %9,3 oranında artmaktadır. Dolayısıyla internet erişimi orta ve ileri yaşlardaki kullanıcılar için ve ilköğretim, lise ve üniversitelerdeki tüm öğrenci ve eğitimcilerimiz için çok önemli hale gelmiştir.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Evrensel Hizmet kanunu kapsamında geliştirdiği; nüfusu 500’e kadar olan kırsal bölgelere mobil ses ve genişbant internet hizmetini götürmek ve sayısal uçurumu azaltılması olarak planlanan proje ile Aksaray İlimizde: Eskil, Sultanhanı, Gülağaç, Sarıyahşi ve Ortaköy olmak üzere beş ilçe merkezlerimizde internet altyapı dönüşümü tamamlanmıştır. Bunun yanında bakır kablo mesafesinden dolayı sabit internet erişim hizmeti alamayan ve gerekli başvuruları tamamlanan köylerimiz ise şu şekildedir:
Altınkaya Köyü, Helvadere; Sarıkaman Köyü, Reşadiye Köyü, Demirci; Balcı Köyü, Ozancık Köyü, Sarıhasanlı Köyü, Gözlükuyu Köyü, Yenitorunobası Köyü, Kurtini, Oymaağaç, Yenice, Çatalçeşme, Hacıismailli Köyü, Abdiuşağı Köyü, Susadı Köyü, Ataköy Köyü, Darıhüyük Köyü, Ağzıkarahan, Çağlayan, Bebek, Sağırkaraca Köyü, Şeyhler Köyü, Ekeciktol Köyü, Namlıkışla Köyü, Hocabeyli Köylü, Taşkesik, Bayramdüğün Köyü, Ulukışlatolu Köyü, Kazıcık Köyü, Sivrihisar Köyü, Çeltek Köyü, Fatmauşağı Köyü, Karakova Köyü, Bayındır Köyü ve Karaçayır Köyü
Bu bağlamda:
1- Bakanlığınız tarafından ilgili köyler ile ilgili 2022 yatırım planı çerçevesinde internet erişim ihtiyaçları karşılanmış mıdır?
2- İlgili köylerimizin tamamı hangi tarih itibariyle sorunsuz olarak internet erişimi sağlanacaktır?
3- Aksaray ili genelinde ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde sabit internet verilemeyen kaç köy bulunmaktadır?
4- Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında bugüne kadar Aksaray ilimize aktarılan kaynak miktarı nedir?
Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021