SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ekonomi » Aksaray’da İhracaatta Yeni Rekorlar Gelmeye Devam Ediyor

Aksaray’da İhracaatta Yeni Rekorlar Gelmeye Devam Ediyor

A - +

Ekonomi - 05.06.2022 - 10:19

Aksaray’da İhracaatta Yeni Rekorlar Gelmeye Devam Ediyor
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisinin TİM’den aldığı ilimiz Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki yılın Mayıs ayına göre %52,5 artarak 18,3 Milyon $ oldu.
Aksarayın ihracatta yeni rekorlar kırmaya devam ettiğini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da;” ATSO ihracat destek ofisimizin Türkiye Ihracatçılar Meclisindan aldığı verilere göre ilimiz ihracat rakamlari  bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 52,5 artış göstererek 18,3 Milyon Dolar Olmuştur. Daha önceki yılların Mayıs ayı referans alındığında ihracat rakamları artmaya devam etmiştir. Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke  sırasıyla Gürcistan, Bangladeş ve Kazakistan olmuştur. En fazla ihracatı yapılan ürünler ise makine ve aksamları ( 11.13 Milyon $), otomotiv endüstrisi (2.428 Milyon $) şeklindedir. Bir önceki yılın mayıs ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise otomotiv endüstrisi, deri ve deri mamulleri ve hazır giyim ve konfeksiyon olmuştur. Açıklanan son rakamlar ise Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın  özellikle otomotiv endüstrisi alanındaki başarısıyla dikkat çekmiştir. İlimizin ihracatını desteklemeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz”Dedi.
Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021