SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Her Gün 5 Bin Kişiye Çorba Dağıtımı Yapıyor

Aksaray’da Her Gün 5 Bin Kişiye Çorba Dağıtımı Yapıyor

A - +

Ana Manşet - 28.12.2023 - 8:19

Aksaray’da Her Gün 5 Bin Kişiye Çorba Dağıtımı Yapıyor

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sosyal belediyecilik uygulamalarında il belediyeleri arasında örnek gösterilen Aksaray Belediyesi’nin 2023 yılında sosyal hizmetlerde başarı grafiğini üst seviyelere taşıdığını söyledi. Belediye Başkanı Dinçer, Mobil çorba aracı ve çorba evleri aracılığı ile vatandaşlara 2023 yılında 1 milyon 600 bin bardak çorba ikramı yapıldığını söyledi.

Aksaray’da altyapıdan üstyapıya, kültürden spora, sosyal faaliyet ve hizmetlerde halkın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gerçekleştirdiği yatırım ve hayata geçirilen projelerle Aksaray’ın çehresini değiştirdi. Aksaray’da birçok ilkleri başaran Belediye Başkanı Dinçer, sosyal hizmetlerle toplumun dezavantajlı kesimini geri planda tutmadı.

Belediyelerin toplumun genel refahını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çeşitli sosyal hizmetler sunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Şehrimizde sosyal hizmetleri sunarken toplumumuzun her kesimini anlamaya ve ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye özen gösteriyoruz. Hizmetlerimizin odağında insan var” dedi.

Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde görevli personeller aracılığı ile toplumun her kesimine hizmet verildiğini aktaran Başkan Dinçer, bu hizmetler dışında şehrin 3 farklı noktasında bulunan çorba evi ve mobil aracıyla vatandaşlara ücretsiz çorba ikramı yapıldığını sözlerine ekledi. Başkan Dinçer, çorba ikramının Ramazan ayı dışında 11 ay boyunca günlük esasına göre sürdüğünü söyledi.

Aksaray Belediyesine ait çorba evlerinden ve mobil çorba aracı da dahil olmak üzere vatandaşlara günlük 5 bin bardak çorba ikramı yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi A Blok ve B Blok girişindeki çorba evlerimizden sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere hasta, hasta yakınları ve vatandaşlarımız yararlanıyor. Yine Sağlık İl Müdürlüğü bahçesindeki çorba evimizde öğrencilerimiz, sabah işyerine giden vatandaşlarımız faydalanıyor. Mobil çorba aracımız ise her gün farklı noktalarda okullarda, camilerde, insanların yoğun kullandığı güzergahlarda ve üniversite öğrencilerimizin kullandığı otobüs duraklarında hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, mobil çorba aracı ve çorba evlerinden yıllık ortalama 1 milyon 600 bin bardak çorba dağıtıldığını söyledi ve 2024 yılı içerisinde yeni çorba evleri inşa edileceğinin müjdesini verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021