SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Aşı ve Sağlık Okur Yazarlığı Projesi resim ve kompozisyon yarışması

Aksaray’da Aşı ve Sağlık Okur Yazarlığı Projesi resim ve kompozisyon yarışması

A - +

Ana Manşet - 31.05.2022 - 17:46

Aksaray’da Aşı ve Sağlık Okur Yazarlığı Projesi resim ve kompozisyon yarışması

AKSARAY –  Aile Hekimleri Derneği’nin aşı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla yürüttüğü ‘Aşı ve Sağlık Okur Yazarlığı’ projesi kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Aksaray Aile Hekimleri Derneği (AKAHED) Başkanı Şenol Atakan dernek yönetim kurulu üyeleri ve yarışmada dereceye giren öğrencilerle Vali Hamza Aydoğdu’yu ziyaret etti.

Toplum sağlığının korunmasında önemli etkenler arasında olan aşının önemine dikkat çekmek, erişkin bağışıklama oranları ve sağlık okuryazarlığı düzeylerinin arttırılması amacıyla bir süredir çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan dernek başkanı Dr.Şenol Atakan; hazırlanan projenin çocuklar ve gençler arasında bilinç düzeyinin arttırılması için “Aşı ve Sağlık “ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendiklerini belirtti.

İlköğretim 4. ve 5. sınıflarda resim, lise 9.-10.-11. sınıflara ise kompozisyon kategorisinde yarışmaya katılan eserlerin seçici kurul tarafından belirlendiğini kaydeden Atakan; proje ve diğer çalışmalarında kendilerine destek olan Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile ödüllerini takdim eden Vali Hamza Aydoğdu; yarışmayı düzenleyen AKAHED Başkanı ve yönetimi kurulu üyeleri ile dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Toplum sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Vali Aydoğdu; bu alanda yapılan çalışmaları değerli bulduğunu ifade etti. Böyle önemli bir projede çocuk ve gençlerin bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Vali Aydoğdu; “Yürütülen proje ile ilgili düzenlenen yarışmada çocukların duygu ve düşüncülerini resim ve kompozisyona dökmelerinden çok mutlu olduk. Aksaray hep güzellikleri, iyilikleri ile yad edilsin. Başarılarımız daim olsun” diye konuştu.

Düzenlenen yarışmada; resim kategorisinde dereceye giren 1. Özel Ak İrfan Ortaokulu öğrencisi Ceylin Çömlekçi , 2.Kılıçarslan İlkokulu Fatıma Zehra Türkoğlu , 3. Mehmet Sarrafoğlu İlkolu Azra Hilal Nazlıtepe, mansiyon ödülüne ise; Güzel Sanatlar Lisesi’nden Esmanur Çelik olurken

Kompozisyon kategorisinde; 1.Özel Ak İrfan Koleji Rümeysa Karatay, 2. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Hasan Erdem Yaşar oldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021