SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’a 2 milyon liralık otel

Aksaray’a 2 milyon liralık otel

A - +

Aksaray Haberleri - 04.07.2015 - 15:15

Aksaray’a 2 milyon liralık otel

Ankara’da yaşayan eğitimci Taşpınarlı işadamından beldesine 2 milyon liralık dev yatırım yapacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi bekleniyor.
Aksaray-Adana Karayolu Taşpınar Belediyesi giriş kavşağı üzerine 24 odalı yaklaşık 2 Milyon Lira maliyetli 3 yıldızlı otel yapılacak. Tarım, Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) İl koordinatörü Selim Biçen ile iş adamı Abdullah Yüksel arasında imzalanan sözleşme de projenin %50’si ve KDV’si hibe olarak verildi.
Yüksel; “İstihdam Aksaray’dan Sağlanacak”
Dev yatırım hakkında bilgi veren Bilimken Turizm şirketi işletmecisi işadamı Abdullah Yüksel şu ifadelere yer verildi; “Ankara’da yaşamama rağmen babamın doğduğu ve yaşadığı benimde akrabalarımın, yakınlarımın bulunduğu Taşpınar Beldesine; hem bu kırsal alanı geliştirmek, hem de istihdam sağlamak için bir yatırım yapmayı planladım. Yapılan çalışmalar sonucunda beldeme 24 odalı, 3 yıldızlı bir otel inşaat çalışmasını başlattık. 6 ay içerisinde tamamlanmasını planladığımız Bilimkent Butik Otel’imizin faaliyete geçmesinin ardından bölgenin ve ilimizden istihdam sağlayacağız. Projemiz Duka Mühendislik, Tarım Danışmanlık Şirketi tarafından tamamlandı. Tarım, Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Kurumu il koordinatörlüğünde sözleşmemizi imzaladık. Böyle büyük yatırımı Aksaray’a kazandırmaktan dolayı mutluyum. Projede emeği geçen ve bizlere yardımcı olan başta TKDK İl koordinatörü Selim Biçen ve çalışanlarına, Duka Danışmanlık Yönetim Kurul Başkanı Hasan Kasal’a teşekkür ederim. İnşallah yatırımımız bölgemize ve ilimize hayırlı olur” dedi.
Kasal;“Yatırımcıların, Korkmadan Cesurca Yatırımlarını Bekliyoruz”
Duka Danışmanlık Yönetim Kurul Başkanı Hasan Kasal ise;“Yatırımların bir yenisini daha ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstihdam sağlayan daha önceki projelerimizin devamını getireceğiz. Bölgemize değer katma adına daha çok proje ile gelecek yatırımları beklemekteyiz. Yatırımcıların korkmadan, cesurca ilimize yatırım yapmalarını bekliyoruz. Yatırım yapmak isteyen yatırımcıların her konuda bizlerle yapacakları görüşmede her konuda bilgi alabilirler” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021