SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Üniversitesi Bir Dört Yıl Daha Kaybedemez

Aksaray Üniversitesi Bir Dört Yıl Daha Kaybedemez

A - +

Aksaray Haberleri - 13.04.2015 - 12:02

Aksaray Üniversitesi Bir Dört Yıl Daha Kaybedemez

ASÜ Rektör Adayı Prof.Dr.Himmet Karadal yaptığı yazılı açıklamada: Bilindiği gibi 20 Nisan 2015 tarihinde yapılacak rektörlük seçimlerinde adaylığımızı açıklamış bulunuyoruz. Hem on beş yıldır bu kurumda görev yapan biri hem de Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan bir akademisyen olarak Aksaray Üniversitesi’nin çağdaş ilkeler doğrultusunda yönetimine talibiz. Bunun da etkin bir kalite yönetim sistemi ile mümkün olduğunun farkındayız.

Son dört yıllık dönemde üniversitemizin iyi yönetilemediği malesef herkesin üzerinde ittifak ettiği bir husustur. Gelişme potansiyeli yüksek bir üniversite olmamıza rağmen, hükümetimizin tahsis ettiği yatırım ödenekleri gerçekleşme oranlarının yıldan yıla düşüşü bunun en önemli göstergesidir. Buna göre 2009 yılında üniversitemize tahsis edilen sermaye gideri ödenekleri gerçekleşme oranı yaklaşık % 97’dir. Ama maalesef bu oran 2012’de % 81, 2013’de % 62, 2014’de ise % 59’a gerilemiştir. Diğer bir deyişle ödenekler, kullanılması gereken yılda kullanılmamış ve 4 yılda yaklaşık 40 milyon TL’lik sermaye yatırımı değerlendirilememiştir. Bu da kamu kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilemediği anlamına gelmektedir.

Halbuki başta geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz olmak üzere tüm aksaraylılar iyi yönetilen bir üniversiteyi hak ediyor. Aksaray Üniversitesi, bir dört yıl daha kötü bir yönetimi kaldıracak durumda değildir. Zaman kaybetme lüksümüz yoktur.

Son olarak şunu da vurgulamak isterim ki yeni dönemde devletimizin bekası için verilen mücadelenin bilincindeyiz. Ve yönetim anlayışımızı biraz da bu bilinçle şekillendireceğiz.

Bu duygularla rektörlük seçimlerinin üniversitemiz ve şehrimiz için başarılı geçmesini diler, daha etkin bir yönetim anlayışının hakim olmasını temenni ederim.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021