SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Teknopark ait Alan Şekillenmeye Başladı

Aksaray Teknopark ait Alan Şekillenmeye Başladı

A - +

Ana Manşet - 18.12.2023 - 9:23

Aksaray Teknopark ait Alan Şekillenmeye Başladı

Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine (Aksaray Teknopark) ait konteyner sitenin konuşlandırılacağı alandaki çalışmalar şekillenmeye başladı. Bu kapsamda bağlantı yolları açıldı, zemin dolgusu yapıldı ve beton yükselti imalatları tamamlandı.

Aksaray Vali Yardımcısı ve Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hakan Kılınçkaya, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve ASÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Erdal, çalışmaların sürdüğü alanda incelemeler yaptı. Akademik bilgiyle endüstriyel tecrübeyi bir araya getirecek olan Aksaray Teknopark binasının mimari projesi onay aşamasına geçti. Bina inşaatı tamamlanıncaya kadar resmi işlemler, bir süre önce kampüse getirilen ve toplam 16 konteynerden oluşan sitede yürütülecek. Konteyner site ASÜ Atletizm Stadyumu yanında oluşturulan alana kurulacak. Konuşlanma alanına ilişkin düzenleme çalışmaları başladı ve bu kapsamda bağlantı yolları açılarak zemin dolgusu işlemleri tamamlandı. Ekipler daha sonra konteynerlerin yerleşeceği beton yükseltilerin imalatını gerçekleştirdi. Bölgede hâlihazırda elektrik, su, internet ve çevre düzenlemesi gibi diğer altyapı çalışmaları sürüyor. Vali Yardımcısı Kılınçkaya ve ASÜ heyetinin alanda yaptığı incelemelerde kurulumun genel gidişatı ve diğer çalışmaların takvimi üzerine istişarelerde bulunuldu.

İnceleme gezisine ASÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy da katıldı ve sürece ilişkin raporlar hakkında bilgiler verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021