SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray SGK Lösemili Çocukların Yanında

Aksaray SGK Lösemili Çocukların Yanında

A - +

Aksaray Haberleri - 04.06.2015 - 18:49

Aksaray SGK Lösemili Çocukların Yanında

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ’ nın “Elimi siz tutarmısınız” sloganı ile çıktığı 14. Lösemili çocuklar haftası kapsamında, Aksarayda yaşayan Lösemi hastası çocuklar Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

LÖSEV Aksaray Temsilcisi Faruk Gökduman, lösemi hastası çocuklar ve aileleri İl Müdürü Saffet Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. Ziyarette Lösemili çocuk aileleri ile ilik nakli ödemeleri, göz protezi ödemeleri, sağlık yollukları ve lösemi hastalığı ile ilgili tedavi giderlerinin ödemeleri gibi konular ele alındı.

Aksaray’ a Bir Onkoloji Araştırma Merkezi Açılabilir mi?

Lösemili çocuk aileleri “Aksaraya bir Onkoloji Araştırma Merkezi açılması mümkün olabilir mi? Erken teşhis amacıyla okullarda bir doktor bir hemşire olabilir mi? Acaba bu isteğimizi duyurmamıza destek olurmusunuz?” dediler.

Çalışkan “Konuyu İl Sağlık Müdürümüze ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize ileteceğim” dedi.

Çalışkan: “Onların Mutluluğu dünyalara bedel”

İl Müdürü Çalışkan daha sonra şunları ifade etti: “Özel hastanelere gittiğinizde Sosyal Güvenceniz var ise lösemi hastalığı ile ilgili tetkik, tedavi ücreti ve ilaveten ilaç bedeli olarak herhangi bir katkı payı ödememeniz gerekiyor. Tedavi amacıyla başka illere sevki halinde sağlık yolluklarının ödenebilmesi için sevk raporunun ve sevk olunan yerdeki doktorunda muayene onayı ile ödemeleri yapmaktayız.

Şunu ifade etmek isterim ki Lösemili çocuklarımızın yanındayız. Sağlıklarına kavuşmaları en büyük dileğimiz. Onların mutluluğu dünyalara bedel. Sağlık harcamaları ile ilgili karşılaştığınız her türlü problem karşısında SGK İl Müdürlüğü olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz”.

Lösemi hastası çocuklar ve aileleriyle bir süre sohbet eden, onları kucaklayan Çalışkan, ziyaretlerine binaen onlara hediyeler verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021