SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray OSB’de Ücretsiz Kanser Taraması

Aksaray OSB’de Ücretsiz Kanser Taraması

A - +

Aksaray Haberleri - 06.12.2018 - 15:52

Aksaray OSB’de Ücretsiz Kanser Taraması

Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü iş birliğiyle OSB İçerisinde faaliyet gösteren fabrikalarda kadın çalışanlara yönelik ücretsiz kanser taraması başlatıldı.

Çeşitli sektörlerde 219 yatırımcı firmanın üretim yaptığı bölgede toplam istihdam sayısı 12 bin 100 kişiye ulaştı.

Valimiz Ali MANTI’nın talimatları ile toplam çalışanların yaklaşık 1/3’ü kadınların oluşturduğu OSB’de toplum sağlığı ile ilgili çalışmalarda titizlikle uygulanmaya başlandı.

Toplum sağlığı açısından önem arz eden kanser tarama programı OSB içerisindeki firmalarda çalışan bayanlara yönelik olarak Ketem Gezici Mobil Tarama Projesi kapsamında Kanser Erken Teşhis ve Tarama uygulaması başlatıldı.

Sağlıklı yaşam ve kanser eğitim bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan uygulamada 40-69 yaş arası Meme Kanseri ve 30-65 yaş arası Serviks Kanseri taraması testi yapıldı. Firmalardan gelen talebe göre sağlık tarama programı devam ettirileceği bildirildi.

Yapılan tarama programında çalışanlara yönelik; kanser hakkında doğru bilgiler aktarılarak, kanser gelişim sürecinin henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede tespit edilmesi, kanserden korunma ve erken tanı konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021