SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Kriz merkezinden önemli uyarı

Aksaray Kriz merkezinden önemli uyarı

A - +

Ana Manşet - 07.02.2023 - 14:49

Aksaray Kriz merkezinden önemli uyarı

-Kriz merkezinden önemli uyarı

-Zorunlu haller dışında araçla trafiğe çıkmayalım

-Şehirlerarası yollarda kış lastiği ve bulundurulması zorunlu ekipmanları bulunmayan araçların geçişine izin verilmeyecek

 

Olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları Aksaray Valiliği Kriz Merkezi toplantısında değerlendirildi. Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç başkanlığında Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Güler ve ilgili birim amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda olumsuz hava koşulları, şehirlerarası, ilçe, belde ve köy yollarının son durumu değerlendirildi.

-Tüm kurumlar kış şartları ile mücadelede sahada

Kar ve tipi sürgünleri nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandığını belirten Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç kurumların tam koordinasyon sağlanarak gerekli tedbirleri aldığını vatandaşların alınan önlem ve tedbirlere uymasının büyük önem arz ettiğini söyledi. İlçe, belde ve köylerde enerji, haberleşme ve yol durumları hakkında birim amirlerinden bilgi alan Vali Vekili Erdinç; kamunun tüm birim ve ekipleri ile kış şartları ile etkin mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

Aksaray Nevşehir karayolunun çeşitli kesimlerinde şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle yer yer 1 metreye ulaşan sürgünlerin bulunduğunu, ekiplerin gece boyunca yaptığı çalışmaları öğle saatlerinde tamamlayarak kapanan Aksaray-Nevşehir karayolunu kontrollü olarak yeniden trafiğe açtığını belirten Erdinç; Aksaray-Adana, Aksaray-Ankara ve Aksaray-Konya karayollarının trafiğe açık olduğunu belirtti.

-Kış şartlarına uymayan araçların geçişine izin verilmeyecek

Meteorolojik verilere göre akşam saatlerinden itibaren don, ve rüzgarın şiddetini arttırması ile yer yer tipileme olaylarının beklendiğini kaydeden Vali Vekili Erdinç; zorunlu haller dışında vatandaşların özellikle şehirlerarası yollara çıkmamasının uygun olacağını kış şartlarına uygun kar lastiği, çekme halatı ve zincir bulunmayan araçların geçişlerine izin verilmeyeceğini vurguladı.

-Gelişmeler an be an paylaşılıyor vatandaşlarımız resmi açıklamalara itibar edilmeli

Karayolları, İl Özel İdaresi, AFAD, Telekom, Medaş ve diğer birimlerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Erdinç; olumsuz hava koşulları ile ilgili alınan tedbirlere vatandaşların uymasının büyük önem taşıdığını ifade ederek; olası acil durumlarda bütün kurumların el birliği içinde koordinasyon sağlayarak hareket edeceğini belirtti.

Vali Vekili Erdinç, yapılan çalışmalar ve alınan önemli kararların an be an resmi açıklama olarak paylaşıldığını vatandaşların, sosyal medya ve diğer kaynağı belli olmayan yerlerden yapılan açıklamalara itibar etmemesini istedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021