SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray ihracat ve üretimde dengi illere göre daha iyi bir yerde

Aksaray ihracat ve üretimde dengi illere göre daha iyi bir yerde

A - +

Aksaray Haberleri - 19.07.2019 - 17:28

Aksaray ihracat ve üretimde dengi illere göre daha iyi bir yerde

2019 yılı Temmuz ayı il İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti. 2019 Yılı İşgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda İl istihdam Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan gündem maddeleri görüşüldü.

Vali Ali Mantı yaptığı açıklamada; “Ülkelerin ekonomik durumları kötü olduğu bir dönemde istihdam Toplantılarının önemini daha iyi anlıyoruz. Aksaray ihracat ve üretimde dengi illere göre daha iyi bir yerde.” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş tarafından yapılan faaliyetler ve İl İstihdam Denetim Kurulunun program dâhilinde yaptığı denetimleri hakkında kurula bilgi verildi.

2019 yılı Haziran ayı itibari ile 2018 yılı ilk 6 ayına göre; erkek istihdamı %42,9 bayan istihdamı %42,3 oranında arttı. Aksaray ili genç istihdamında Türkiye 2.si olduğunu belirtti. 3 milyon TL ödenek ayrılarak 102 engelli ve eski hükümlü vatandaşımızı hibe desteğinden yararlandı.

2019 yılın ilk 6 ayında 2018 yılının 6 aylık dönemine oranla iş kazalarında %25’lik bir düşüş olduğunu belirtti. Burası Aksaray Burada İş Var sloganıyla 3.656 iş yeri ziyaret edilerek teşviklerden 700 kişi yararlandığını belirtti.

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ile kurul üyeleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021