SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray İHH’dan Çevre Temizliği ve Doğa Yürüyüşü

Aksaray İHH’dan Çevre Temizliği ve Doğa Yürüyüşü

A - +

Ana Manşet - 07.06.2022 - 18:22

Aksaray İHH’dan Çevre Temizliği ve Doğa Yürüyüşü

Aksaray ve Ortaköy İHH Arama Kurtarma gönüllüleri ile Genç İHH; 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Ekecik Dağı Tırmanışı ve çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Arama Kurtarma Birim sorumlusu Vedat DİRİCAN farkındalık ve gençlerimizde çevre bilinci oluşturmak adına böyle günleri önemsediklerini, bu nedenle arama kurtarma birimi olarak arazide hareket kabiliyetini geliştirmeye katkısı bulunacak böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Aksaray Orman işletme müdürümüzü ziyaret edip gençlerimizin çevre ve ağaçlandırma konusunda ortak olarak yapabileceklerimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Daha sonra Ekecik Dağı Ağaçlık alanlarında 60 kişilik bir grupla Doğa Yürüyüşü gerçekleştirip yangınlara bile sebep olabilen cam şişe, doğada çözünmesi neredeyse mümkün olmayan plastik vb. ciddi çevre kirliğine neden olan çöpleri topladık dedi.

Tırmanışı ve Çevre Temizliği Etkinliğimizi ülkemizde son yıllarda yaşanan her felakette fiilen çalışmalara katılan, geçtiğimiz günlerde Arama Kurtarma Eğitimi vermek üzere gittiği Lübnan’da geçirdiği kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden İHH Arama Kurtarma Birim Başkanı Emre Yerli (38) kardeşimiz anısına gerçekleştirdik. DİRİCAN ayrıca Mavi Marmara saldırısının 12 yıldönümünde aziz şehitlerimizi anmak üzere pankart açtıklarını, halkımızı ve gençlerimizi gönüllü olmaya davet ederek afetlere müdahale konusunda gerekli eğitimleri almak kaydı ile afet durumları ile karşı karşıya gelindiğinde acil yardım çalışmalarına katılabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Elazığ ve İzmir Depremlerine, Akdeniz sahillerinde medyana gelen yangın felaketi ve Karadeniz’de Bölgemizde meydana sel felaketlerinin hepsine eğitimlerini tamamlamış gönüllülerimizle müdahale ettiklerini belirtti. DİRİCAN Rabbimiz bir daha böyle felaketler yaşatmasın diyerek sözlerini tamamladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021