SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

A - +

Ana Manşet - 19.04.2024 - 10:48

Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Türkiye, ABD, İsveç ve İngiltere’nin aralarında olduğu 12 farklı ülkeden sivil toplum kuruluşlarının girişimleriyle kurulan Özgürlük Filosu Gazze’deki ablukayı kırmak ve dünyanın sessizliğine karşı vicdanları harekete geçirmek üzere, çeşitli ülkelerden yüzlerce aktivistin katılacağı gemilerde Aksaray İHH başkanı Şenol Korkmaz’ın da yer alacağı filonun; 21 Nisan’da Akdeniz’e açılacağı bildirildi.

Aksaray İHH Başkanı Korkmaz yaptığı açıklamada,

“İşgal güçleri tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım başlattı. Saldırıların başlamasını takip eden 6 ay içerisinde kadın-çocuk, yaşlı-genç 33.000’den fazla insan işgal güçleri tarafından soykırım uygulamalarıyla şehit edildi. Şehit edilen Gazze’ lilerin yüzde 70 i kadın ve çocuklardan oluşuyor. On binlerce sivil ise ağır şekilde yaralandı. Yıkılan binaların altında kalanların sayısının ise on binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İşgal ordusunun Gazze semalarından fırlattığı kimyasal patlayacılar tarım, hayvancılık ve bütün bir habitat üzerinde etkisi uzun yıllar sürecek büyük yaralar oluşturdu. İşgal güçleri Birleşmiş Milletler’ in (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) aldığı kararları hiçe sayarak katliamlarına devam ediyor.

Son 76 yıldır bölgede apharteit ve soykırım politikaları yürüten siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana yapmış olduğu saldırılarla uluslararası vicdanı görmezden geliyor. Dünyanın değer olarak kabul ettiği ve BM’nin temel kuruluş felsefesi sayılan metinlerin tamamının ise bu süreç içerisinde defalarca yok sayıldığına şahitlik ediyoruz: Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi, Roma Sözleşmesi’ne atıfla İnsanlığa Karşı Suçlar, Cenevre Sözleşmeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi sadece kâğıtlar üzerindeki değersiz metinler haline gelmiş durumda.

İfade edilen tüm hukuksuzluklar neticesinde İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Uluslararası Özgürlük Filosu ile aldığımız karar doğrultusunda sivil ve bağımsız bir hareket olarak Gazze’ye doğru zulme dur demek için tekrardan yola çıkıyoruz. Gazze’de bulunan deniz ablukasına karşı olan eylemlerimiz, şiddet karşıtı ilkelere tabidir.

Gemilerin isimleri, Anadolu, Vicdan ve Akdeniz

Farklı dil, din ve ırktan 12 ülkeden Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu katılımcı kuruluşları arasında; Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara

Derneği, Kanada’dan Canadian Boat To Gaza, Malezya’dan My Care Malaysia, Norveç’ten Ship To Gaza Norway, Güney Afrika’dan Palestine Solidarity Alliance, İsveç’ten Ship to Gaza Norway, ABD’den US Boat to Gaza, Avustralya’dan Free Gaza Australia, Yeni Zelenda’dan Kia Ora Gaza, İngiltere’den Palestine Solidarity Campaing ve Breaking the Siege of Gaza yer alıyor.

İHH olarak filoda 3 gemimiz yer alıyor. 5 bin 500 yüz ton kapasiteli Anadolu Yük gemimiz Ülkemizin hayırseverlerinin yardımlarını ve merhametini yüklenecek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan ise bir yolcu gemisi. Akdeniz gemimiz bin kişi ve 1300 ton yük taşıma kapasitelidir. Bunun yanına daha çok gemiler eklenecek. Yani Anadolu’nun Vicdan’ını Akdeniz’den Gazze’ye ulaştırmak için yola çıkıyoruz inşaAllah.

Bu gemide vicdan sahibi aktivistler yer alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak. Akdeniz’de bütün dünyayı harekete geçirecek şekilde Gazze’nin derdi anlatılacak ve bütün halklar sokaklarda olacak. Herkes kendi liderlerine baskı yapacak. İsrail’e giden silahların önü kesilecek, İsrail’le yapılan ticaretler durdurulacak ve İsrail abluka altına alınacak, böylece Gazze’de yaşanan soykırımın önüne geçilecek. Gemilerimizin yolculuğu boyunca İHH sosyal medya kanalları üzerinden sürekli canlı yayın olacaktır. Yolculuk hakkında bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Paydaşımız olan kurumlarca farklı ülkelerde hazırlanmakta olan gemilerle oluşturulacak olan filoyla insani yardım malzemelerinin temini ve destekleriniz oldukça kıymetli.

Her türlü riski göze alarak çıkacağımız bu yolculukta, Aksaray’ lı hemşehrilerimiz ve dostlarımızdan helallik diliyor, dua ve desteklerinizi bekliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021