Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray İHH Arama Kurtarma İlkyardım ve Hazmat Eğitimi

Aksaray İHH Arama Kurtarma İlkyardım ve Hazmat Eğitimi

A - +

Ana Manşet - 03.01.2024 - 8:56

Aksaray İHH Arama Kurtarma İlkyardım ve Hazmat Eğitimi

Aksaray İHH Arama Kurtarma birim başkanı Abdurrahman Çay yaptığı açıklamada;

Aksaray İHH arama kurtarma ekibi olarak yetkinlik elde edebilmek ve gelişimimizi devam ettirmek için birçok farklı eğitimden geçmekteyiz. Aynı zamanda bu eğitimlerle ekibimizi büyütmeyi hedeflemekteyiz.

Bu amaçla, kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda tıbbi yardım öncesi gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için 24.12.2023 tarihinde Aksaray Afad koordinasyonunda, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen temel ilkyardım eğitimimizi tamamladık.

Profesyonel eğitmenler tarafından verilen eğitime, Aksaray İHH arama kurtarma ekibimizden ve genç gönüllülerimizden 35 kişi katılım sağlamıştır. Tüm gün süren eğitimde, temel yaşam desteği uygulamaları, insan vücudu ile ilgili bilinmesi gereken temel hususlar, hastanın veya yaralının sağlık durumunun değerlendirilmesi, kanamalar, solunum yolundaki tıkanıklıklar, yaralanmalar, bilinç bozuklukları, ısı dengesi bozuklukları, kırık, çıkık ve burkulmalar, hastaların ve yaralıların taşınması temel ilk yardım konuları anlatılmıştır. Eğitim sonunda yapılan sınavı başarı ile tamamlayıp, sertifikalarımızı aldık. Bu eğitimle ihtiyaç olması durumunda daha bilinçli olarak ilk yardım müdahalesi yapabileceğiz.

Çay; ayrıca Aksaray İHH arama kurtarma ekibi olarak Kahramanmaraş’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Afad) tarafından gerçekleştirilen 4. Bölge hazmat eğitimine ekibimizden 2 kişi katılmıştır.

Hazmat, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyasyon, nükleer) tehlikeli madde eğitimi anlamına gelmektedir. Hazmatçı enkaz veya herhangi bir afet alanında arama kurtarmacının güvenliği için herhangi kimyasal ,biyolojik maddeye karşı yapılan kontrolden sorumludur. Herhangi bir tehlikeli madde var mı, gaz çıkışı olup olmadığı kontrolünü yapmakta, olumsuz durumda gerekli müdahalede bulunmakla sorumludur. Arama kurtarmacı için öncelikle kendi can güvenliği gerekmekte bu yüzden böyle eğitimler arama kurtarmanın olmazsa olmazıdır. Yaşadığımın depremler bize bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Eğitimi alan ekip arkadaşlarım sertifikalarını alarak eğitimi başarı ile tamamlamışlardır. Bu eğitimle birlikte ekibimiz daha güçlü ve donanımlı hale gelmiştir.” Diyerek sözlerini tamamladı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021