SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Bilim Festivali Ziyaretçi Akınına Uğradı

Aksaray Bilim Festivali Ziyaretçi Akınına Uğradı

A - +

Ana Manşet - 06.06.2022 - 14:22

Aksaray Bilim Festivali Ziyaretçi Akınına Uğradı

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen Aksaray Bilim Festivali ziyaretçilerin akınına uğradı. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda savunma sanayiden uzay teknolojilerine, bilimden sanata kadar pek çok alanda yeniliklerin sergilendiği Aksaray Bilim Festivalini 3 gün boyunca 209 bin kişi ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bilim ve teknolojiyi gençlerle buluşturmak üzere düzenledikleri festivalin amacına ulaştığını ve festivalin şehir genelinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Aksaray’ın en büyük festivali olarak hafızalarda kalan Aksaray Bilim Festivali büyük bir coşku ile tamamlandı. Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artması, geleceğin teknolojilerini üreten gençlerin yetişmesi için Aksaray’da başlayan Aksaray Bilim Festivalinde 200’e yakın firma ileri ve yüksek teknolojik ürünlerini sergiledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi’nde başlayan Bilim Festivalinde savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli yüksek teknolojik ürünler, uzay ve havacılık alanında geliştirilen araçlar sergilendi. Festivalde astronomi gözlemleri, doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım gibi elektronik atölyeler meraklıları ile buluştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milli Savunma Bakanlığı katkılarıyla TÜBİTAK destekli THY, Mercedes Benz, Aspilsan, Roketsan, Havelsan, Tusaş gibi firmaların katılımı ile gerçekleşen festivalin ziyaretçi sayısıyla rekor kırdığını belirterek “Şehrimizde ilkini düzenlediğimiz ve Milli teknoloji Hamlesi nasıl yapılır? Nasıl çalışır? teması ile başlattığımız Aksaray Bilim Festivalimiz yoğun ilgi gördü. Festivalimizde komşu illerden gelen misafirlerimizle birlikte 209 bin ziyaretçi ağırladık.

Bilim festivalimizin temelinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Teknoloji Hamlesinin bir yansıması olarak planladık. Milli Teknoloji Hamlesi herkeste heyecan uyandırıyor. Bilim Festivalimizle yerli ve milli teknolojilerin ülkemizde gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Ayrıca teknoloji ve bilimde farkındalık oluşturmak üzere düzenlendiğimiz festivalimiz ile geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimizin bilime meraklı, araştırmacı ve üreten bireyler olma konusunda faydalı alışkanlıklar kazanmalarını hedefledik.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, açıklamasının devamında “Festivalimize gösterilen ilgi, bilim ve teknoloji dünyasında geleceğe dair umutlarımızın daha da çok artmasına vesile oldu. İnşallah gelecek yıl daha geniş kapsamlı olarak Aksaray Bilim Festivali düzenlemeyi ve organize etmeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021